Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Hledá se výjimečný penzista. Máte ve svém okolí Seniora roku?

Seniorka roku 2016 Libuše Žamberská.
Seniorka roku 2016 Libuše Žamberská.  (Autor: Nadace Charty 77)
Autor: red - 
23. května 2018
21:35

I letos mohou města, spolky nebo třeba neziskové organizace navrhovat seniory za výjimečný počin na titul Nejlepší senior. Nadace Charty 77 vyhlašuje tuto soutěž už pošesté. Projekt má podpořit penzisty, kteří dělají něco navíc nebo motivují své okolí.

„Rozhlédněte se kolem sebe a pošlete nám tipy na lidi, kteří dělají něco navíc a inspirují ostatní. Nepochybuji, že jich je ve vašem okolí hodně, a stojí za to na ně upozornit, a pozvednout tak zájem o to, co dělají. Chceme, aby si toho všimla veřejnost, ale také ti, kteří život kolem vás ovlivňují. Posílit prestiž těchto lidí v místě, kde žijí, to je také důležitý cíl Ceny Senior roku. Podmínky pro podání nominace jsou jednoduché,“ vysvětluje ředitelka pořádající nadace Božena Jirků.

Cenu mohou získat například obětaví lékaři, učitelé, penzisté, kteří pracují na vzdělávání svých vrstevníků apod.

Nominovat na Cenu Senior roku 2018 mohou seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy všech stupňů, stálé kulturní a sportovní organizace. Nominaci může podat i jednotlivec, avšak pouze prostřednictvím výše uvedených subjektů.

Návrh na udělení ocenění může být podáno buď elektronicky nebo písemně nejpozději do 31. července 2018.

Cena Senior roku 2018 Cena Senior roku 2018 | SenSen a Nadace Charty 77

Zobrazit celou diskusi