Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Antisemita Bartoš málem utýral svou fenku Bibi? Boláky, slepota a podvýživa

Autor: info.cz, Ondřej Fér - 
12. prosince 2017
11:45

Když se fenka jménem Bibi dostala ke své současné paničce, byla na hranici smrti. Podvyživená, pokrytá boláky a strupy, napůl slepá, ustrašená. Původním majitelem zvířete byl Adam B. Bartoš, antisemitský extremista a spolupracovník prezidentského kandidáta Petra Hanniga. Bartoš na zaslané dotazy nejdřív nereagoval, později všechna nařčení odmítl a tvrdí, měla fenka kožní problémy a on pro ni hledal pomoc.

Jednoho únorového dne našla Jana (plné jméno redakce na žádost neuvádí, pozn. red.), vzděláním veterinární sestra, na internetu inzerát. Kdosi v něm nabízel fenku mopse. „Domluvila se s nějakým pánem a za pár dnů si pro pejska jela. V tu chvíli jsem netušila, co si dovezu domů,“ řekla Jana pro INFO.CZ.

Fenka žila v krabici pod stolem. Byla posetá boláky a strupy, napůl slepá. Vážila tři kilogramy, tedy o polovinu méně, než by takový pes měl mít. Původní majitel? Adam B. Bartoš.

Extremistický politik a publicista, všeobecně považovaný za tvrdého antisemitu a propagátora spikleneckých teorií o tom, že svět tajně ovládají židovská spiknutí. Poté, co jeho strana Rozumní propadla ve sněmovních volbách, spolupracuje s Petrem Hannigem, kandidátem na prezidenta České republiky.

Jana si psa okamžitě odvezla na veterinu. „Udělaly se seškraby kůže a prvotní ošetření, aby Bibi vůbec přežila víkend,“ popsala znepokojená majitelka pro INFO.CZ. Dermatolog zanedbanému a podvyživenému psovi diagnostikoval kožní onemocnění. První prognóza byla nejistá, nakonec se ale fenku povedlo po skoro dvouleté péči vykřesat z nejhoršího.

Pokračování čtěte na INFO.cz

wernerovamagdalena ( 12. prosince 2017 17:42 )

Prase jedno rasistický, nenávistný. ať chcípne.

hafblaf ( 12. prosince 2017 14:28 )

Bylo by dobře uvědomit si, že rovný, rovného si hledá a nevolit jeho šéfa.

Natalie2012 ( 12. prosince 2017 12:36 )

To je ale zmetek!!! Nesnáším takové lidi! Chudinka fenka!!!!!!

sores ( 12. prosince 2017 12:00 )

Sv.i.ňá.k a zr.ů.da. Takový podšlověk nelidský dělá do politiky!! Udělat mu to samé co on svému psu!!! Češi jsou největší lůza po muslimech a cigánech!!!!!!

Zobrazit celou diskusi