Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Světoznámá architektka Eva Jiřičná (78) nadělovala ve Zlíně studentům po svém: Dárek za půl miliardy!

Autor: Slávka Červená - 
12. prosince 2017
21:59

Vánoční dárek si předčasně rozbalila světoznámá architektka Eva Jiřičná žijící v Londýně. Stál půl miliardy a byl o to krásnější, že se tak stalo v rodném Zlíně. Podle jejího návrhu tady totiž postavili vzdělávací komplex univerzity a nyní byl otevřen.

 Dvě identické šestipodlažní budovy vyrostly během dvou let. Prostory budou sloužit hlavně studentům fakulty humanitních studií. V přízemí se nachází foyer s recepcí, velký přednáškový sál a tři posluchárny. V dalších prostorách jsou učebny, kanceláře, nechybí ani studentský klub a prostorná galerie, kde se budou prezentovat studenti fakulty multimediálních komunikací.

„Netušila jsem, když jsem jako čtyřletá holčička s rodiči odešla ze Zlína do Prahy, že se jednou vrátím zpět a budu moci učinit toto,“ řekla dojatě architektka. Prozradila, že v tomto případě ji vedla jediná myšlenka: Mladá generace musí začít, stejně jako Tomáš Baťa, optimisticky. „Proto jsem interiér tak ladila. Když vidíte barvy slunce a veselou paletu již při vstupu, deprese musí jít stranou. Doufám, že k tomu tak studenti přistoupí a stejně jako Baťa proslaví Zlín ve světě,“ uvedla a prstem zkropila podlahu šampaňským ze své skleničky.

VIDEO: Souboj mistrů, tedy duel Masarykovy a Karlovy univerzity diváky v Brně:

Video  Souboj mistrů, tedy duel Masarykovy a Karlovy univerzity diváky v Brně lákal, vytvořili nový rekord Evropské univerzitní hokejové ligy, když jich přišlo 3 826.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

edifanbasten ( 12. prosince 2017 22:44 )

Další budova pro vymývání mozků pro studenty!!!

Zobrazit celou diskusi