Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sofie z Budějovic začala s placeným sexem po rozvodu. Má přísná pravidla

Autor: Zuzana Zelenková - 
13. srpna 2017
10:50

Když se Sofie z Českých Budějovic rozvedla, nevěděla co dál. Krizi vyřešila tím, že si začala nechat platit za sex. Vydělavá si tak už pět let. Ženám, které se vydaly na tuto dráhu, pomáhá společnost Rozkoš bez rizika. S organizací je v kontaktu i Sofie. 

Sexbyznys byl pro Sofii formou útěku. „Rozvedla jsem se a nevěděla jsem, co budu dělat. Tímhle způsobem se živím pět let,“ uvádí teď už s úsměvem. Klienty si zve do svého bytu v Českých Budějovicích.

Koho to k ní přivádí nejčastěji? „Osamělé muže nebo mladé muže, kteří chtějí vyzkoušet starší ženu. Řekla jsme si, zkusím tohle, buď to klapne, nebo ne,“ zmiňuje ve videu, které natočila organizace HateFree spolu s českobudějovickou pobočkou organizace Rozkoše bez Rizika (R-R).

Podívejte se na video se Sofií:

Video  Sofie v této branži pracuje už pět let  - Hate free
Video se připravuje ...

„Mám svoje webové stránky, které jsem si dělala, a jsou tam docela přísná pravidla. Není to jenom o sexu, je to o relaxaci, člověka si vyslechnu, takže funguju i jako psycholog,“ tvrdí Sofie.

Tomu přikyvuje i vedoucí českobudějovické pobočky Rozkoše bez rizika Monika Kochlöflová. „Sexuální práce je práce a tam by měly být smluvní podmínky, říkáme ženám, že by si je měly nastavovat,“ uvádí, aby dodala: „Nejčastěji pracujeme se ženami, které pracují v nočních klubech. Další specifickou skupinou jsou pro nás ženy, které pracují na privátech.“

Rozkoš bez rizika ženám pomáhá, pohovoří s nimi a vyloženě se soustředí na potřeby dané ženy. Stejně tak se pracovnice mohou nechat vyšetřit na HIV nebo syfilis. Zaměstnankyně Rozkoše bez rizika ženy také poučí o zásadách bezpečného chování a o tom, že by měly mít nastavené určité hranice a pravidla.

Ženy k sexbyznysu dožene neutěšená situace

Pro ženy je také důležité uvědomit si, že se stalo něco, co je do této situace dostalo. Můžou vypadat, že jsou v pořádku, ovšem vždycky za tím stojí velký problém, který je k takovému kroku donutil. Často jde o  finanční problémy, některým ženám jejich plat stačí totiž sotva na nájem.

Podle Kochlöflové si klientky, které jsou často samoživitelky, pravidelně stěžují třeba na to, že na děti dostávají výživné nepravidelně, nebo vůbec. Pro jiné ženy je socioekonomická situace propojená s problémy v partnerských vztazích. Práce v sexbyznysu pro mnohé znamená také časovou flexibilitu.

Na prvním místě zdraví

„Apelujeme na to, že zdraví a zajištění dětí do budoucna je to nejdůležitější. To se nám daří. Je to velmi sociálně a vzdělanostně heterogenní skupina. Takže ne všechny to vnímají,“ popsala dříve pro Blesk.cz činnost organizace její ředitelka a zakladatelka Hana Malinová.

„Zájem ale je jak o zdravotní služby, tak o právní nebo sociální poradenství. Tam radíme jak třeba pokračovat po odchodu ze sexbyznysu, máme dluhové poradenství - často to jsou ženy, které mají svoje dluhy, nebo dluhy po manželství,“ dodala Malinová.

Podle ředitelky ale Rozkoš bez rizika nemůže být tím, kdo bude ženě říkat, co má dělat. Pokud chce změnit život, musí prý chtít sama, jinak by taková změna neměla dlouhého trvání. Průměrně ženy vydrží dělat tuto práci sedm let. Z průzkumu, který společnost dělala, vyplývá, že ženy, které řemeslo opustily, nechtějí mít nic společného ani s centrem, které jim pomáhalo. Potřebují prý svoji minulost celou zahodit a jít dál.

kardinal25 ( 14. srpna 2017 00:55 )

ty pico tuhle bych proste nevojel ani kdybych mel v sobe 10 piv a lahev rumu ... dyt je to seredna baba..... mozna ma i vytahovaci umelou nohu nebo ruku a treba taky nalepovacci chrup jako spravna duchodkyne jako muzeme se bavit vo tom, jak nekoho rajcujou sikmooky cinanky a nekoho mladoucky 16 ale tohle, to je horsi nez gerontofilie toho uchyla onderky z prostrena i on mel nejakou uroven... tohle je horsi nez vojet mrtvolu... a ke vsemu ta cena..... ta duchodkyne lze jako kdyz tiskne, za ty prachy proste nemuze nikoho ulovit.... chapal bych kdyby bezdomovce lakala na lahev rumu zdarma, a veceri k tomu pak by se mozna nekdo nasel ale to co tam pise to jsou jen jeji prani ktery se proste s realitou nemuzou protnout....

kardinal25 ( 14. srpna 2017 00:47 )

raci zajdu za silhavou bezzubou cikankou na nadrazi do prujezdu si ho nechat vykourit nezli za touhle vykutalenou duchodkyni .............. to snad nemuze myslet vazne tahle vyzila ucitelka jako kralovna sexu? to teda musi brat upkny zoufalce ale ja bych ani za stravenku za ni nesel, tohle proste popira smysl prostituce, prece nepujdu za touhle silhavou ucetni.....

jany ( 13. srpna 2017 22:14 )

"Vstupní poplatek"!!!!!!

jany ( 13. srpna 2017 22:11 )

NE. kdyz *** chvili posloucha kuncofta, neni to "funguju i jako psycholog" ale je to ***

naidka ( 13. srpna 2017 15:32 )

Paní by se spíš hodila na to radění než na praxi.

Zobrazit celou diskusi