Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nový ministr Štech rozdal vysvědčení prvňákům v Podbořanech. Sám tu studoval

30. června 2017
11:30

Nevšední zážitek měli v pátek žáci dvou prvních a jedné deváté třídy Základní školy T. G. Masaryka v Podbořanech. Vysvědčení za ukončený školní rok jim předal ministr školství Stanislav Štěch (ČSSD). Tuto základní školu sám devět let navštěvoval, se školáky se podělil o některé své vzpomínky na léta povinné školní docházky.

„Já mám vůbec obecně pozitivní vzpomínky na školu. I když je tam taky trochu vzpomínkový klam. Dnešní děti mají ale určitě větší možnosti. Je větší volnost v programech, které si udělají – děti dnes třeba stráví noc mimo školu v knihovně nebo na farmě. To za nás nebylo,“ řekl ministr novinářům. Při předávání vysvědčení také ocenil práci učitelů.

Žáci prvních tříd po rozdání vysvědčení doprovodili deváťáky naposledy ven ze školy. Absolventi povinné školní docházky už po prázdninách usednou do lavic středních škol. V Česku v pátek vysvědčení dostalo přes 900 000 žáků na 4100 základních školách.

VIDEO: Stanislav Štech vystřídal v čele resortu Kateřinu Valachovou, která se rozhodla odstoupit kvůli kauze dotací ve sportu

dandova ( 30. června 2017 11:46 )

Spíš se měly podělit bývalé učitelky o zkušenosti se Štechem.

Zobrazit celou diskusi