Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman jmenuje „letního“ ministra školství. Štech si vzal na Hrad dámu v rudém

Autor: val - 
20. června 2017
18:15

Zatímco žáci i učitelé se rozjedou na prázdniny, na ministerstvo školství nastoupí nová tvář. Náměstek Stanislav Štech přebírá úřad po Kateřině Valachové, prezident Miloš Zeman jej jmenuje ve středu. Štech to oznámil v úterý vpodvečer v areálu Pražského hradu po setkání s hlavou státu. Před novináři se představil se svou mluvčí Adélou Klimešovou, která měla předtím na ministerstvu na starosti komunikaci reformy financování regionálního školství.

„Pan prezident mi oznámil, že po prostudování materiálů k mé osobě, po seznámení s mou osobou a i s mou dosavadní činností na ministerstvu školství mě hodlá zítra jmenovat ministrem školství,“ informoval Štech novináře po bezmála hodinové debatě s prezidentem.

Jeho předchůdkyně Kateřina Valachová rezignovala poté, co policie zadržela několik lidí kvůli podezření z dotačních podvodů v oblasti sportu, který pod MŠMT spadá.

Prezident Štechovi popřál hodně štěstí

Štech prohlásil, že právě situaci ve sportu „vnímá jako naprosto urgentní úkol“. Už tento čtvrtek a pátek by rád nastínil některá opatření. Nyní je podle něj potřeba hlavně zklidnit emoce. Pozornost by prý „po letech slibů“ upřel na financování vysokých škol.

Prezident se prý zajímal také o kariérní řád pro učitele, jehož původní návrh senátoři vrátili poslancům s připomínkami. Štech s těmito připomínkami zásadně nesouhlasí. S hlavou státu probírali také možné problémy při schvalování rozpočtu ministerstva školství, případně financování vědy a výzkumu.

„Pan prezident vyjádřil ve většině těch bodů uspokojení z té debaty a víceméně mi popřál hodně štěstí v tom krátkém období pro zvládnutí úkolů, které mě čekají,“ řekl Štech.

agfor ( 20. června 2017 21:07 )

Dorazí české školství na dno. Zmr*ší ještě to, co ta slepice nestačila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa