Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman se sejde se Štechem: Má nahradit Valachovou na ministerstvu školství

Autor: ČTK, ula - 
20. června 2017
08:22

Prezident Miloš Zeman se dnes sejde s náměstkem ministryně školství Stanislavem Štechem, který by měl ve středu nahradit v čele úřadu Kateřinu Valachovou (ČSSD). Zeman v pondělí přijal její demisi, kterou podala v květnu v souvislosti s kauzou kolem sportovních dotací.

Valachová chtěla původně odejít k 31. květnu. Zeman jí pak ale dal ještě čas na rozmyšlenou, protože s její rezignací nesouhlasí. Několikrát přitom zopakoval, že měnit člena vlády pět měsíců před volbami je nesmysl.

Štecha nominace na ministra potěšila:

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Zemana za průtahy v odvolání Valachové kritizoval. Označil je za neodůvodněné a nesprávné. Podle něj je třeba, aby nastoupil ministr, který bude mít jasný mandát, aby mohl jednat o rozpočtu, požadavcích vysokých škol na navýšení financí a řešit problémy týkající se rozdělení dotací ve sportu.

Kateřina Valachová (ČSSD) defintiivně odchází z čela resortu školství:

Ministryně se rozhodla podat demisi kvůli zásahu policie na ministerstvu. Detektivové podezřívají její bývalou náměstkyni Simonu Kratochvílovou, že se domlouvala na rozdělování dotací s tehdejším šéfem fotbalové asociace Miroslavem Peltou. Svou rezignaci oznámila v době, kdy vládu kvůli podezřením z obcházení daní či ovlivňování médií odmítal opustit tehdejší ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO).

agfor ( 20. června 2017 13:13 )

na tom ministersvu školství (ale i na ostatních) je sebranka zlodějů.

sensadrak ( 20. června 2017 09:18 )

Ministr financí je estébák a šíbr z 90.let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa