Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus ml. se pustil do aktivisty Čecha (16): Jen udává, vysmál se mu politik

Autor: bru - 
14. února 2017
18:29

Václav Klaus mladší se pustil do aktivisty Jakuba Čecha, který platí za noční můru úředníků. Už roky je totiž jeho zálibou kontrolovat jim práci. Jak se ale zdá, nevadí jen jim. Na sociální síti se do něj totiž pustil Václav Klaus mladší, který ho spojil se sovětským hrdinou.

Jakuba Čecha před časem zplnoletnil soud, tím mu odpadlo hned několik překážek v jeho hobby „trápení úředníků“. „Tento mladý člověk již toho velmi mnoho v životě dokázal. Udal asi 4 lidi. Možná víc. Ale marná věc, dokud neudá vlastní rodiče, bude stále světovou jedničkou Pavlík Morozov – mladý hrdina sovětské kolektivizace,“ napsal na Facebook Václav Klaus junior.

Pavlík Morozov byl propagandou Sovětského svazu vyzdvihován jako hrdina a mučedník. Poté, co udal svého otce jako kulaka, ho zavraždili vesničané. Byl symbolem komunistické morálky.

Aktivista Čech si z kritiky Klause mladšího těžkou hlavu nedělá. „Oznámit něco policii nebo orgánu demokratického právního státu je přece něco trošku jiného, než když někdo udával za minulého režimu Státní bezpečnosti nebo za nacistů gestapu. Taková paralela prostě nesedí. Nemyslím si, že oznámit příslušné instituci porušení zákona by bylo udavačství. Naopak si myslím, že je to splnění občanské povinnosti,“ stojí na jeho profilu na sociální síti.

Pro Aktuálně.cz také doplnil, že Klause juniora nepovažuje za osobnost, které by si vážil, takže jsou mu jeho slova jedno. „Je to od něho politická proklamace, jak vnímá to, když někdo poukazuje na špatnou správu věcí veřejných. Hned ho vnímá jako udavače,“ řekl webu Čech.

Díky politice – nebo spíš politikovi – se proslavil i Miki Kopas. Pamatujete si na jeho rozhovor s Karlem Schwarzenbergem?