Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Epidemie“ svrabu vyděsila RegioJet. Nařídil stevardům výměnu povlečení

Autor: všm/čtk - 
21. září 2016
17:36

Železniční dopravce RegioJet přijal preventivní opatření proti nákaze svrabem. Minulý týden se totiž nepříjemná infekční kožní nemoc projevila u čtyř členů jedné posádky. Dopravce ji okamžitě stáhl z provozu a odeslal k lékaři. Členům ostatních posádek dopravce doporučil, aby si v případě podezření také došli k lékaři.

Tato i další opatření mají do budoucna zabránit šíření nemoci, řekla mluvčí Radka Šťávová. Nyní dopravce podle ní garantuje, že všichni členové posádek jsou zdraví a cestujícím nehrozilo a ani nehrozí žádné riziko.

Onemocnění přinesl jeden ze zaměstnanců zvenčí,“ poznamenala Šťávová. Jeden ze zaměstnanců poslal Blesku informaci o špatném hygienickém stavu míst, kde posádky přespávají.Na to jsme okamžitě reagovali a nechali ve všech městech byty hloubkově vyčistit. Byli jsme v kontaktu i s hygieniky a dbali jejich doporučení. Hygiena je pro nás prioritou, proto jsme přijali i opatření, která nebyla nezbytná,“ řekla Šťávová.

Od minulého týdne je úklid bytů intenzivnější a nyní je denní, pravidelně se obměňují například matrace. „Všichni stevardi mají standardně povinnost si při každém přenocování ve služebním bytě vyzvednout čisté lůžkoviny nebo si mohou přinést vlastní, aby dodrželi všechny hygienické standardy,“ uvedla Šťávová. Přísnější hygienu musí dodržovat i členové posádky ve vlaku.

RegioJet přepravuje cestující vlaky na trase mezi Prahou, Ostravskem a dále na Slovensko až do Košic. Některé vlaky zajíždějí do Starého Města a na Slovensku do Zvolena. Jezdí také na vnitrostátních linkách na Slovensku z Bratislavy do Košic a do Komárna.

dzery ( 22. září 2016 09:36 )

Mouři,Babiš a dokonce svrab,co k nám ještě přijde...

hejhej ( 21. září 2016 21:43 )

1pravda1: Oředevším muslimky, které jsou v hadrech od hlavy k patě ve vedrech, tam se svrab šíří velice rychle a nejen svrab.

1pravda1 ( 21. září 2016 18:31 )

Fuj, alespoň, že o tom informují..... ale i migranti mají svrab, o tom se mluvilo dlouho a byli přepravování i jezdili vlaky a autobusy

Zobrazit celou diskusi