Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lékař: Lidi už se nebojí nemocí, proto vymýšlejí fámy o očkování

Způsobuje očkování autismus? Žádná studie to neprokázala, tvrdí lékař.
Způsobuje očkování autismus? Žádná studie to neprokázala, tvrdí lékař.  (Autor: Profimedia, Blesk)
Autor: ula - 
20. března 2016
17:29

Podle lékaře vzniká mnoho fám o očkování dětí proto, protože lidé se už přestali bát nemocí a soustředí se na vedlejší účinky očkování. Navíc evropské země, kde je rozhodnutí o očkování dětí hlavně na rodičích, chtějí zavést stejné povinné očkování jako u nás. Pokud se u nás rodič rozhodne, že své dítě nenechá očkovat, hrozí mu pokuta.

Doktor Roman Chlíbek z České vakcionologické společnosti ve studiu Blesk zdůraznil, že i když se řada lidí u nás bouří proti povinnému očkování, okolní země se ho naopak snaží zavést.

"Např. v Německu se rozhodují, že povinné očkování znovu zavedou, protože se ukazuje, že ne všichni rodiče jsou zodpovědní a díky tomu se vrací mezi veřejnost některá infekční onemocnení, aktuálně spalničky," uvedl Chlíbek. Zároveň poukázal na to, že spousta fám o očkování vzniká proto, protože díky vysoké proočkovanosti populace zmizel strach z nemocí a tak se začínají hledat vedlejší účinky.

Co je pravdy na tom, že očkování způsobuje u dětí autismus a má řadu nežádoucích účinků? Odpověď nejen na tyto otázku se dozvíte ve Studiu Blesk:

Video Lidé se přestali bát nemocí, vymýšlejí si fámy o očkování, myslí si lékař. - Andrea Ulagová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

amaliana ( 20. března 2016 19:44 )

my máme těžce postižené dítě právě po očkování - když dávají pokuty za neočkování, kdo nám zaplatí poškozené zdraví našeho dítěte? - nikdo, takže za mě - jsem proti povinnému očkování!

11karel11 ( 20. března 2016 18:53 )

Lidé by to měli nechat na lékařích, protože tomu nerozumí. Měli by se starat o výživu dětí a o výchovu. Posadí je před televizi a k počítači, aby měli pokoj, místo aby se jim věnovali . Očkování by mělo být povinné, tak jak to bývalo.

Zobrazit celou diskusi