Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rekonstrukce Mynářova luxusního sídla: Osobní výtah, sauna, 4 koupelny

Autor: Marcel Mihalik - 
14. března 2016
11:11

Zmatek nad zmatek! Takový chaos vládne v momentálně opravované vile kancléře Vratislava Mynáře (48) a jeho manželky Alex (32). Proč? Stavbu prý vede »nýmand«, co se nevyzná v plánech a bojí se opravit i žárovku!

Vila hradního kancléře Vratislava Mynáře (48) v pražských Strašnicích prochází kompletní rekonstrukcí, na níž se podílí zhruba 30členná parta dělníků. Jeden z nich se na Blesk obrátil se svědectvím, jak to na stavbě chodí a přidal i vlastní foto vnitřků Mynářova bydla.

„Stavbyvedoucího tu dělá Zdeněk Lefner, který byl v kriminálu za daňové úniky, za což má zákaz činnosti na pět let. Není to ale žádný stavař, je vyučený elektrikář, jenže se bojí vyměnit i žárovku. Prostě nýmand,“ řekl Blesku pod podmínkou anonymity dělník Pavel (jeho pravou identitu redakce zná).

Rozumí stavbyvedoucí alespoň plánům? „Vůbec jim nerozumí, takže jednou tu něco zazdíme, podruhé to zas vybouráme, nato zas zazdíme, znovu vybouráme a tak to jde pořád dokola,“ popsal dělník Blesku, za jakých porodních bolestí se kancléřovo sídlo rodí.

Od pondělí do soboty se tu podle informací Blesku maká od sedmi ráno do šesti večer, v neděli pak do oběda. Většinu dělníků tvoří chlapi z Moravy mezi 55 až 65 roky. „Nechají se vomrd*t za 70 korun na hodinu,“ rýpl si dělník.

Reportér se ho zeptal, jestli je zaměstnán nebo to dělá jako fušku na černo. „Máme smlouvu na dohodu. Když jste na Úřadu práce, tak ten za vás platí zdravotní a sociální pojištění. Takže na smlouvu nám Lefner dá 4550 korun a »desítku« (10 tisíc korun – pozn. red.) dostáváme na ruku.“

Bazén, sauna i výtah! Blesk má exkluzivně plán kancléřova sídla

Odpočinek a relax od stresu najdou manželé Mynářovi v přízemí, kde bude wellness s bazénem, vířivkou a saunou. Vyplývá to ze stavebních plánů, které má Blesk k dispozici. Ještě loni v prosinci přitom Mynář takový komfort odmítal.

„Neplánuji žádné bazény ani nadstandardní záležitosti, bude to dům rodinného typu s prostorem, řekněme s kouskem zahrady, kde by si mohl můj syn hrát,“ řekl tehdy Blesku. V prvním podlaží jeho sídla bude luxusně prostorný obytný prostor o přibližně 100 m2, odkud bude možno francouzskými okny přejít na zasklenou terasu.

Tento reprezentativní prostor jistě poslouží k přijímání návštěv, zato o patro výš už se dostanou jen pán a paní domu s dětmi. Dětský pokoj ve druhém patře má rozměry 20,48 m2, ložnice Mynářových pak 16,24 m2. Součástí patra jsou v plánu dvě koupelny.

Další dvě mají být ještě se dvěma pokoji na půdě. Celým domem pak bude možno dle plánků projet výtahem. Ten tam bude možná i pro případ, kdyby na návštěvu přijel Mynářův šéf – prezident Miloš Zeman (71).

schelly ( 15. března 2016 21:22 )

Ohrazenice: Máte pravdu, tyhle praktiky tady zavedl opravdu ovčan Havel, tihle hnusáci jen pokračují, co on tady zasel. Propustil na svobodu vrahy, kteří jeho vinou zmařili spoustu životů a zařídil pro své kamarády nové trafiky. Smůlu mají v téhle zemi slušní a pracovití lidé. Pravda a láska leží na smetišti dějin.

brum ( 15. března 2016 13:20 )

Ruku na srdce - hlavní problém není ten barák,ale spolupráce s prezidentem.Kdyby bylo jádro pudla v té vile,muselo by pod mostem skončit tolik politiků a umělců,že by stavebnictví nestačilo budovat mosty pro nové bezdomovce.

zuzanajurkova ( 14. března 2016 17:28 )

Míru zdar, pane #Kučero http://uzunoglu.blog.idnes.cz/c/472753/miru-zdar-pane-kucero.html

prycsvladou ( 14. března 2016 14:14 )

asi ten curamedan tam stavi orli hnizdo a dostal 50 míčů dotaci

malavelka ( 14. března 2016 14:13 )

Prezident ČLK už veřejně opakuje, že nezaručuje kvalitní lékařskou péči a proč. S občanem ale nephne asi nic.

Zobrazit celou diskusi