Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Prasečí chřipka zabíjela: V Chomutově zemřela žena po selhání organismu

Autor: ČTK, tmp - 
2. března 2016
20:35

V chomutovské nemocnici dnes ráno zemřela na celkové selhání organismu žena, která tam byla hospitalizována s chřipkou typu H1N1, tzv. prasečí chřipkou. Informovala o tom televize Nova. Další žena se stejnou diagnózou v nemocnici stále bojuje o život.

Jak informoval Blesk.cz, v nemocnici byly hospitalizované dvě ženy (75 a 65). Není ale jasné, která z nich nemoci podlehla. Ženy byly hospitalizovány nezávisle na sobě. Pro starší pacienty je toto onemocnění daleko nebezpečnější.

Chřipka H1N1 je stejná chřipka jako jakákoliv jiná z třiceti druhů chřipek, akorát u lidí, kteří jsou starší, chronicky nemocní má ta chřipka horší průběh a to má vliv na celkový stav pacienta,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí nemocnice Jiří Vondra.

V Ústeckém kraji ale nebyly ženy jediné nakažené prasečí chřipkou. Ještě v pondělí ředitel Krajské hygienické stanice Josef Trmal řekl, že jich je v kraji celkem 15.

V poslední době se prasečí chřipka znovu objevila na Ukrajině. Od vypuknutí epidemie koncem září loňského roku již chřipce podlehlo 253 lidí. Nejvíce – čtyřicet – jich je z oblasti Oděsy.

rumungro ( 3. března 2016 09:08 )

Proč v článku není čeho se vyvarovat ? Např. nestýkat se s úkáčkama nebo nejíst prasata ... Protože tohle není běžny onemocnění.

cipisek254 ( 3. března 2016 02:59 )

Kdyby jí převezli do Prahy nebo aspoň do Ústí nad Labem tak věřím tomu, že tam by jí dali dohromady. Holt naše slavná chomutovská nemcnice, tam bych nechtěl ani náhodou. Když moje sestra rodila tak si to odbyla v sousední Kadani.

prycsvladou ( 2. března 2016 22:00 )

 tomu se rika smula

Zobrazit celou diskusi