Tklivé tóny varhan a oblíbené písničky doprovázely poslední kroky Štěpánky, která s rakovinou vedla dlouholetý boj. S rakovinou prsu zápasila už před deseti lety. Když se jí úspěšně zbavila a pět let se neobjevil nádor, narodila se jí s partnerem Pepíčkem dvojčátka Anna-Marie a Oliver (2).

Radost zakalila ale v únoru 2014 nová diagnóza. Rakovina kostí! A záhy strach, jestli děti vychová. „Vedu jim deníček. Píšu do něj, že je miluju a nikdy nepřestanu, ať se stane cokoliv,“ řekla. Z tváře jí ale úsměv nezmizel a její životní energie dala sílu mnoha nemocným napříč Českem.

Po naději pád

Dvouletá léčba vypadala nadějně, po krátkém zhoršení ale musela Štěpánka do nemocnice. 25. února ji smrt potkala ve spánku. „Může se zdát, že je to nespravedlivé, ale smrt si nevybírá. Může se zdát, že byl život krutý, ale ona to mohla vidět jinak. Měla milujícího muže, dvě krásné děti a přátele,“ zaznělo ve smuteční řeči. Sama Štěpánka si přála, aby lidé přišli oblečení barevně. Na počest usměvavé ženy pak všichni vypustili růžové balonky.

Chcete pomoct dvojčátkům Štěpánky?

S dvojčátky zůstal sám dlouholetý partner Štěpánky Pepíček. Na pomoc dvojčátkům nadace Šťastná hvězda založila sbírkový účet. Číslo účtu: 2900559642/2010, variabilní symbol: 1209

Fotogalerie
6 fotografií