Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hradecký ohňostroj pořadatel zfušoval: Byla to totální tragédie, tvrdí místní

Rekordní počet lidí a rekordně krátký ohňostroj. Tak to vypadalo v Hradci Králové prvního ledna.
Rekordní počet lidí a rekordně krátký ohňostroj. Tak to vypadalo v Hradci Králové prvního ledna.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
1. ledna 2016
23:12

Tisíce lidí si chtěly užít novoroční ohňostroj v Hradci Králové. Jenže místo obvyklých deseti minut ten letošní trval sotva minutu a půl. Asi není nutné dodávat, že byli místní pěkně naštvaní.

Rekordní počet lidí a rekordně krátký ohňostroj. Tak to vypadalo v Hradci Králové prvního ledna. Obvykle si lidé užívají kolem deseti minut barevných explozí, podobně jako v Praze a dalších velkých městech. Letos bylo ale vše jinak.

Po minutě a půl se na Velkém náměstí rozsvítily lampy a bylo po legraci. Když divákům došlo, že je to opravdu konec, začali pískat jako o život. 

„Vážení Hradečáci, letošní velice skromné provedení ohňostroje bylo i pro mne nemilým překvapením, moc se za to omlouvám. I přes nevydařenou tečku tradiční a oblíbené akce „První den spolu“ věřím, že za 365 dní bude vše opět v pořádku. Osobně dohlédnu na to, aby se toto už neopakovalo a aby hlavní atraktivitou této zavedené a oblíbené akce byl opět ohňostroj, tak, jak to máte vy, Hradečáci, rádi,“ napsal do vzkazu na Facebook primátor města, i on byl totiž "délkou" ohňostroje nepříjemně překvapen.

Akce, která stála město 300 000 korun, tak vzbudila naštvané reakce na sociálních sítích. Vzduchem létala slova jako bída, zklámání a totální tragédie. Někteří z místních obyvatel dokonce neváhali použít i drsnější výrazy.


gabreta ( 2. ledna 2016 10:41 )

Hradeckej ohňostroj zase proti Paříži není tak špatnej i když krátkej. Pařížanům ho jenom promítli, aby neurazili chudáky uprchlíky!

slovane ( 2. ledna 2016 09:45 )

Pekne, ale ozaj kratke.

naidka ( 2. ledna 2016 09:37 )

Na diváky v zadních řadách se ani nedostalo.

bibijana ( 1. ledna 2016 23:59 )

 Tak tohle je pro vás totální tragédie?!!! Už nevíte roupama, jak peníze užitečně utratit. Je mně z vás, hradečáci, na zvracení. Takhle nakládáte nehospodárně s penězi? Nejvyšší kontrolní úřad by si na vás měl posvítit.

moiaza ( 1. ledna 2016 23:38 )

 Není důležité zda byl ohňostroj. Důležité bylo to, kdo se smál z lehce nabytých 300 000kč.

Zobrazit celou diskusi