Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Petarda zapálila v Semilech dům: 18 lidí evakuovali

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ljš, ČTK - 
31. prosince 2015
23:43

Silvestrovské oslavy byly zřejmě dnes večer příčinou požáru panelového domu v Semilech. Evakuováno muselo být 18 lidí, z toho dvě děti. Hořela střecha šestipatrového domu v Luční ulici, oheň zachvátil krytinu i střešní izolaci, jeho hašení komplikoval silný mráz. Voda okamžitě namrzala

Požár domu byl na operační středisko hasičů nahlášen těsně před 20:30. „Díky tomu, že semilští profesionální hasiči sídlí jen několik ulic od panelového domu, byli na místě do dvou minut od vyhlášení poplachu. Požár zasáhl plochu odhadem 40 metrů čtverečních,“ řekla Štrauchová. Oheň se podařilo během půl hodiny lokalizovat, pak už záchranáři jen dohašovali. Přesto muselo být z domu evakuováno 16 dospělých a dvě děti.

„Nikdo nebyl zraněn. Část obyvatel domu odešla na noc k příbuzným, pro ostatní dorazil z Jablonce evakuační autobus. V něm lidé čekali až do konce zásahu, neboť předem nebylo možné vyloučit, že požár nezasáhne nejvyšší patra bytů. Lidé by tak museli být odvezeni do náhradního ubytování,“ vysvětlila mluvčí hasičů. Po závěrečném průzkumu se ale podle ní lidé mohli do bytů vrátit, požárem ani vodou zasaženy nebyly.

Likvidaci požáru komplikoval podle Štrauchové silný mráz, při kterém hasební voda ihned namrzala a hrozilo nebezpečí úrazu. „Hasební látka namrzala na zasahujících hasičích, hadicovém vedení i komunikaci,“ dodala mluvčí. Výše škod zatím odhadnuta nebyla, příčinu požáru odborníci zjišťují. Podle Štrauchové byly ale s největší pravděpodobností příčinou silvestrovské oslavy.

pelagie ( 1. ledna 2016 09:21 )

 Hlavně, že ztropili ve zprávách TN scénu, že jim to někdo zapálil a hele, buď to byly jejich haranti a nebo závada na komínu..hlavně, že se vykecali na kameru

Zobrazit celou diskusi