Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera válí u koní. Miliardáři Kellnerovi ale plán na jezdecký areál nevyšel

Autor: ČTK - 
29. prosince 2015
16:35

Jezdecký areál, který plánovali vybudovat manželé Kellnerovi, v Drahelčicích u Prahy nevznikne. Jednání o potřebných změnách územního plánu mezi obcí a investorem dostatečně nepokročila, informovala Jitka Tkadlecová, mluvčí investora, kterým měli být právě manželé Renáta a Petr Kellnerovi, rodiče české šampionky v parkuru Anny Kellnerové.

V posledních dvou letech jednali zástupci investora s vedením obcí Drahelčice a Rudná o změnách v územním plánu a dalších podmínkách, jež by umožnily vybudovat jezdecké centrum v katastru těchto obcí.

„Bohužel doposud jednání nepokročila natolik, aby bylo možné tento záměr v dohledné době uskutečnit, proto se investor rozhodl od výstavby jezdeckého areálu u obcí Drahelčice a Rudná upustit,“ uvedla mluvčí.

Adieu špičkovému zázemí?

Místostarosta Drahelčic Ondřej Koubek v úterý ČTK řekl, že s oficiálním stanoviskem obec počká, až obdrží rozhodnutí písemně. „Ještě nevíme, jak se k tomu postaví zastupitelstvo,“ uvedl Koubek. Zastupitelé budou rozhodnutí investora řešit na lednovém zasedání.

Jednou z podmínek Drahelčic bylo například vybudování obchvatu, který by zajistil, aby obec nezatížila doprava mířící do jezdeckého areálu.

Areál se měl v katastru Drahelčic rozkládat na více než 100 hektarech, jeho část měla zasahovat i do katastru Rudné. Vzniknout mělo zázemí pro špičkové české jezdce i další zájemce. Plánováno bylo místo pro ustájení přibližně 200 koní, výstavba závodiště, hotelu, restaurace či dětské zoo. Na pozemcích měla přibýt zeleň nebo rybníky. Výše plánované investice nebyla nikdy zveřejněna.

Dcera šampionka si místo barbín hrála s koníky

Český miliardář Petr Kellner má k jezdectví vztah prostřednictvím své dcery Anny, která patří mezi špičkové české skokové jezdce a účastní se mezinárodních parkurových závodů v zahraničí.

V červenci 2015 se Anna Kellnerová stala za povzbuzování svých rodičů českou šampionkou v parkuru v kategorii mladých jezdců. „Dneska mě kůň podržel a skákal úžasně, takže jsem strašně nadšená... Je to mistrovství České republiky, takže jsem byla určitě vyklepaná,“ řekla tehdy serveru iDnes.cz. „Když jsem byla malinkatá, tak jsem si místo barbínek hrála s plastovýma koníkama,“ dodala.

profisport ( 29. prosince 2015 20:14 )

idiote.

honzazchaloupky. ( 29. prosince 2015 18:12 )

Říká se, že jeho dcera to má nejraději na koníčka.

mirkazam ( 29. prosince 2015 17:55 )

Našla jsem si Petr Koblic.... je to úplně jiný člověk...

naidka ( 29. prosince 2015 17:52 )

Našla jsem to a podle gůglu je to někdo jiný - Petr Koblic ředitel Burzy cenných papírů Praha.

naidka ( 29. prosince 2015 17:30 )

Jeho fotka vůbec krásná není, pesane.

Zobrazit celou diskusi