Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Majitelka odložila Dolfiho: Známí ho pak takhle vykrmili

Autor: Vlaďka Hradská - 
6. října 2015
05:52

Vypasený válec je teď z Dolfiho, a to ještě v květnu byl psí fešák. Na vině je jeho majitelka, která se ho zbavila tím, že ho odložila ke známým. Lidé z okolí ho čtyři měsíce ze soucitu krmili. Pes se málem užral k smrti…

Osmiletý kastrovaný kříženec labradora asi přestal majitelku Annu L. bavit. Zbavila se ho tím, že ho dala i s dalšími dvěma psy dočasně na hlídání ke známým. Tím zodpovědnost za Dolfíka pro ni skončila. Zvíře žilo v zahradě a lidé ze širokého okolí se mu rozhodli »pomoci«.

Bohužel ho ohrozili na životě.  „Dolfi by měl vážit kolem 25 kilogramů, a má přes 40. Má strašné problémy s chůzí, skoro se neunese. Krk má tlustší než hlavu. Zřejmě ho krmil každý, kdo šel kolem. Házeli mu přes plot různé žrádlo a tohle je výsledek,“ posteskl si Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Teď už o Dolfíka pečují v záchytných kotcích v Boršově nad Vltavou. Vypaseného psa čeká přísná dieta, bude dostávat speciální granule a postupně bude mít i více pohybu. „Ten bude přiměřený váze. Má krátké nožky a zátěž na organismus u něj je obrovská. Jinak je to bezproblémový, veselý, hodný, čistotný pes. Potřeboval by konečně rozumného páníčka,“ řekl Vladimír Kössl. Podle statistických údajů trpí v Česku obezitou až 40 procent psů.

Jak se zbavit obezity u psa?

Důležité je nasadit dietu a krmit nejlépe kvalitními dietními granulemi. K tomu postupně, podle zdravotního stavu a momentální váhy, přidávat i pohyb. Konzultace s veterinářem je důležitá.

pelagie ( 6. října 2015 17:16 )

nesnáším lidi, kteří své zvířátko/ psa/ odloží, že ho už nebaví.ano jsou případy, kdy nemocný člověk se už nemůže starat a těžko to nese ..jak říkám takové lidi nemám ráda.. a jak se říká , kdo nemá rád zvíře, nemá rád ani lidi

.naidka. ( 6. října 2015 08:02 )

Jenom se přihlásím, už mám tečky, klon zase pod mým nickem někde vyniká. Labradoři mají sklony k nadváze, viděla jsem hodně takových kuliček, jejichž majitelé byli spokojeni, jak ten jejich hafík dobře "papá". V záchytné stanici si s ním dobře poradí a nový majitel, když se mu bude řádně věnovat, bude mít z něj jen radost.

Zobrazit celou diskusi