Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Příval běženců nekončí: V Česku dopadli dalších 12 uprchlíků!

Příval uprchlíků do Česka zdaleka nekončí.
Příval uprchlíků do Česka zdaleka nekončí.  (Autor: ČTK)
Autor: shp, ČTK - 
21. června 2015
12:36

Příval běženců do Česka ani zdaleka nekončí. Policisté v noci ze soboty na neděli zadrželi v Břeclavi 12 uprchlíků. Cizinci bez dokladů pocházeli ze Sýrie, Afghánistánu a Gambie. Dalšího Afghánce policisté zadrželi také v sobotu v autobusu z Rakouska.

Výsledky kontrol zveřejnil policejní mluvčí Pavel Šváb. Na noční akci se podílela cizinecká policie, speciální pořádková jednotka i břeclavské obvodní oddělení. V rychlíku Chopin cestovalo devět lidí bez povolení k pobytu na území Česka. Ve vlaku EuroNight Metropol směřujícím do Berlína byli další tři běženci.

Aktuálně zjišťujeme, zda v některé zemi nepožádali o azyl. Byla mezi nimi i těhotná žena a dva mladiství. Proto ve věci spolupracujeme i s pracovníky Orgánu sociálně-právní ochrany dětí,“ uvedl Šváb. Česká policie v minulých dnech kvůli nelegální migraci zvýšila kontroly na silnicích i železnici, a to zejména v krajích hraničících s Rakouskem.

Česko je pro uprchlíky především tranzitní zemí. Cizinecká policie za prvních pět měsíců letošního roku v Česku odhalila 2418 nelegálně pobývajících cizinců, což je meziroční nárůst o 712. Zaznamenala také vyšší počet občanů Kosova, Sýrie či Afghánistánu, kteří byli zadrženi při pokusech o nelegální přechod do Německa.

Evropská unie čelí přílivu uprchlíků z Afriky, Sýrie a dalších zemí zasažených válkou a chudobou. Evropská komise proto navrhla přerozdělování uprchlíků na základě kvót. Země visegrádské čtyřky kvóty odmítají, migrační krizi chtějí řešit na základě dobrovolnosti.

mandat ( 22. června 2015 07:50 )

Na to, ze je to utecenec,co se boji o svuj zivot a utika pred valkou, tak je super moderne obleceny a cisty a vykrmeny.Ten urcite chce delat ksefty z drogama,nebo s bilym masem.

buban ( 21. června 2015 19:40 )

Tak ať si ten svět táhne dobývat někam úplně jinam, mimo Evropu!

buban ( 21. června 2015 19:36 )

Místní cigoši nejsou tak čistí, upravení a štíhlí (máme tu natahané Olaše z vých. Slovenska). A teď ještě tato sběř dalších čmoudů.

honza54. ( 21. června 2015 19:01 )

já bych střelil tebe

naidka ( 21. června 2015 18:32 )

Čmoud je evidentně dobře živený, nic doma na práci, tak se vydal na výlet dobýt svět . Dělám si legraci, ale k smíchu to není, čmoudi mě těžce serou, bojím se jich a jsem ráda, že lidi na Blesku jsou v tomto případě zajedno.

Zobrazit celou diskusi