Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vystrašení kamioňáci o nájezdech uprchlíků: Jde nám o život!

Autor: shp - 
20. června 2015
12:00

Jsou to dospělí a statní chlapi, ale stejně se bojí o život. To, co zažívají slovenští řidiči kamionů v přístavním městě Calais na cestě do Velké Británie, je doslova jako z hororového snu. Bohužel je to ale realita.

Uprchlíci z Afriky a Asie, kteří se snaží dostat na britské ostrovy, jsou podle nich čím dál tím agresivnější. Co je ale nejhorší, francouzská policie je téměř bezmocná a často nájezdům uprchlíků jen přihlíží.

Řidiči kamionů se netají tím, že mají strach. Počet utečenců ve francouzském přístavním městě Calais stoupl na desítky tisíc a jejich jednání při snaze dostat se do Velké Británie je pořád více agresivní. Jsou organizovaní, na kamiony útočí ve skupinách.

Když nejede vůz pomalu, tak ho nějakým způsobem zpomalí, dva přestřihnou zámek a další potom naskáčou do přívěsu. Stává se i to, že když chce řidič troubením upozornit kolegu před ním, že se něco děje, kameny mu rozbijí okno. Rozbíjejí i boční zrcátka, aby řidič neviděl za sebe, a oni si tam dělají, co chtějí,“ popsal kritickou situaci v Calais řidič Radovat Schneider (27).

Jeho slova doplnil jeho kolega Jozef Zaťko (43), který má s migranty také špatnou zkušenost. „Večer jsme jich pohostili vodou i jídlem a povídali si s nimi. Říkali, že jsou z Eritrey a na odchodu nám ještě přáli dobrou noc. Po pár hodinách se ke kamionu vrátili, rozřezali plachtu a chtěli z něj něco ukrást. Pak jsem šel ven a viděl roztrhané krabice,“ prohlásil kamioňák.

„Jde nám o zdraví, kdybychom se jim postavili na odpor, tak i o život,“ popsal krutou realitu další z řidičů Ján Kusý (54). A přesně věděl, o čem mluví. „Kolegové mi říkali, že tam vloni zabili nějakého Poláka, řidiči z Maďarska podpálili kamión a nedávno zas brutálně zbili Čecha,“ dodal.

Přitom i v samotném Slovensku mají problémy s uprchlíky. V Čunově zadrželi několik Syřanů. V Česku je situace také kritická. V Pardubickém kraji hlídky pravidelně zadržují migranty, kteří jedou za lepším životem do Německa mezinárodními vlaky. V pátek bylo v Česku zadrženo několik uprchlíků. „Jsou to osoby převážně ze Sýrie, Pákistánu, Somálska nebo třeba Íránu. Policisté nyní budou zjišťovat, za jakých okolností se do České republiky dostaly,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

mortis69 ( 21. června 2015 04:34 )

Dokud se nepovolí policajtům střílet škodnou,klid a pořádek nikdy nebude. Povolat národní gardu,či vojsko a prostě střílet každýho (bez vyjímky),kdo někoho napadne.Vždyť místy je to zralý na vyhlášení výjmečného stavu

nejsemadrenalin ( 21. června 2015 02:12 )

mandat- plny souhlas.Jestli tohle Evropa nezastavi, je s Evropou konec. Je jen jedine reseni, nalozit na lode a poslat zpet do jejich zemi!!!

romand321 ( 20. června 2015 22:11 )

 Myslim ze par diskutujucich nezaregistrovalo fakt ze uz nejaky ten mesiac nevytahuje EU "topiacich sa" migrantov, ale hliadkuju pri brehoch Lybie, naberaju ich tam a prevazaju na luxusnych clnoch do Talianska. Takze migrantom staci "vyplavat" na nafukovacke a do europy sa dostane... Takze ziadne strielanie na plazi nehrozi...

mandat ( 20. června 2015 20:33 )

Tohle nedopadne dobre.Belgie je uz muslimska.Ted je zverejnene video,jak jeden muslim tvrdi docela otevrene, ze do 20 let bude v Belgii vladnout islam.Ma 4 manzelky a sam tvrdi, ze bude mit tolik deti,aby dokazal,zeislam je v presile.Nepracuje a divim se, ze jeho parazitovani belgicka vlada financuje.Neuzivi sam sebe,ale ma 4 zeny a x deti.Mel by byt vykastrovan a meli by mu zarazit socialni dvaky,aby vychladnul.V SRN je takovy neskutecny chaos,lidi jsou nespokojeny,vsude jsou stavky,bordel na koleckach,ale pani kanclerka v patek prohlasila,ze usprchlikum se musi pomahat a ze uvolnila 8,5 miliard EU na pomoc uprchlikum.Ona asi netusi,co je to za kriminalniky.Navic rekla, ze se musi 200 000 uprchliku rozdelit po cele Evrope,ale to je pouze stav uprchliku za mesic,do konce leta je jich vic jak pul milionu a pani kanclerka, chce diktovat,kam se vsude rozdeli.Podcenuje nebezpeci, ze se rozmnozi a budou jeste Evropu ohrozovat,jak to je ted ve Svedsku, ve Francii a v Anglii.V Rakousku nejaky politik rekl, ze se uprchlici nemuzou vratit,protoze je to drahe,urcite to bude levnejsi, nez tu bandu zivit a nechat rozmnozit.To snad neni mozne.Politici v EU jsou tam proto,aby hajili zajem Evropanu a ne zajem Africanu a Arabu.Postrilet kriminalniky a ty co rvou, ze chteji cigarety, penize a alkohol, tak nahazet do more.

lobotom ( 20. června 2015 19:38 )

Pravda, ale o co méně je bude ničit ten biologický odpad až se namnoží a rozšíří?

Zobrazit celou diskusi