Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kolona málem překazila umělé početí: Páru pomohli projet policisté s houkačkami!

Autor: ryc - 
13. června 2015
08:20

Hana Nováková (44) a Jiří Vrchota (40) spěchali z Jindřichova Hradce na kliniku umělého oplodnění v Praze, ale zasekli se na dálnici v zácpě. Šlo o minuty, protože embryo, které na ně čekalo, už nebylo možné znovu zmrazit... K rodině jim nakonec pomohli policisté.

Zoufalá Hana pochopila, že jí šance být matkou uniká mezi prsty. O miminko se marně snažila pět let a právě rozmrazované embryo bylo tou poslední. Vytočila tedy tísňovou linku a snažila se rychle vysvětlit svůj problém.

„Přepojovali si mě mezi sebou samí muži. Všichni se ale snažili nám pomoci. Chápali, že je to zoufalá situace,“ vzpomíná žena na okamžiky, které se odehrály před rokem. Na pomoc partnerům vyrazil policista Aleš Matějka z dálničního oddělení policie v Bernarticích.

Video Policista zachránil nenarozené dítě. - David Malík
Video se připravuje ...

„Byl u nás za pár minut. Bez řečí nás protáhl kolem kolony, takže jsme nakonec do Prahy dorazili včas,“ vypráví Hana. Dramatický příběh, který by mohl být námětem pro jeden z dílů seriálu Kobra 11, má šťastný konec.

Přišla jim poděkovat

Letos v březnu Hana porodila zdravého chlapečka Gabriela. Včera přišla i se svým partnerem za syna poděkovat. „Zní to legračně, ale bez pana Matějky a dalších policistů bychom Gabriela neměli,“ směje se šťastná maminka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

a-z- ( 13. června 2015 13:20 )

Dík, já jsem spokojenej a ty se s tím netrap, máš alespoň jistotu sociálních dávek...

mesalina ( 13. června 2015 10:30 )

to je moc hezké hodně zdraví všem zúčastněným a chlapeček je nádherný

a-z- ( 13. června 2015 10:30 )

Nesoudili, to bylo jasné už před započetím, co vznikne.

evita5555 ( 13. června 2015 09:43 )

Maminke gratulujeme, ale toto sa asi nemal nikto dozvedieť, lebo aké mám skúsenosti, bude mať ten dobrý človek z polície ťažkosti, lebo pustil majáčik, aj keď sa neponáhľal za nejakým nabúraným kamionistom, ktorý zachrápal za volantom, prípadne telefonoval, pozeral video alebo čítal noviny.

jihlavanka ( 13. června 2015 09:10 )

ve Vašem případě se Vaši rodiče také soudili?

Zobrazit celou diskusi