Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič prorazil závoru na přejezdu: Pátrá po něm policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
5. června 2015
12:32

Riskoval život svůj i cestujících ve vlaku. Policie pátrá po řidiči, který v pondělí prorazil dřevěnou závoru železničního přejezdu v Blansku-Dolní Lhotě. Na přejezdu zůstal se svým autem zaklíněný mezi závorami, pryč se dostal těsně před projíždějícím vlakem a z místa ujel. Nikdo nebyl zraněn, škoda se odhaduje na 10 000 korun. Obdobné věci se na přejezdech Blanenska stávají podle něj často.

Trať v Blansku je součástí železničního koridoru Břeclav-Děčín, který protíná ČR a patří k hlavním tratím v zemi. „Řidič neskutečně riskoval život svůj i osádky vlaku,“ doplnil mluvčí policie Petr Nečesánek.

Skutečnost, že motorista z místa ujel, je možné považovat za opuštění místa dopravní nehody, kterou měl nahlásit. Policie nyní hledá svědky, kteří by jí pomohli tohoto řidiče vypátrat.

Policisté dělají pravidelně kontroly na přejezdech v Blansku a v nedalekém Rájci-Jestřebí. Poměrně často se totiž stává, že je řidiči zkoušejí přejet těsně před tím, než klesnou závory. Chodci tam často přecházejí před projíždějícími vlaky.

Známý je případ seniora z loňského roku, který po klesnutí závor v Rájci-Jestřebí přecházel trať těsně před projíždějícím vlakem. Jako zázrakem se mu nic nestalo. Vzdušný vír od soupravy ho jen odstrčil tak, že muž si vyzul boty. Videonahrávka této události, pořízená bezpečnostní kamerou na přejezdu, má na internetu už téměř milion zhlédnutí.

Situace v Rájci-Jestřebí je tak vážná, že tamní radnice již jedná se Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) o vybudování nadchodu nad tratí, aby lidé nemuseli přecházet přes přejezd. Blansko má v plánu vybudovat za zhruba sto milionů korun most, který by překlenul rušnou železniční trat a spojil centrum města s jeho částí Staré Blansko.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi