Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Autobus uvízl na kolejích, narazil do něj vlak. Cestující zachránila duchapřítomnost řidiče

Vlak najel do prázdného autobusu
Vlak najel do prázdného autobusu  (Autor: Správa železniční dopravní cesty)
Autor: Jiří Čada, dce - 
3. června 2015
11:10

Neuvěřitelná nehoda vlaku s autobusem se odehrála v Lukách nad Jihlavou. Linkový autobus plný cestujících se zasekl na železničním přejezdu a nebyla šance ho vyprostit. Krátce nato se totiž rozsvítila výstražná světla. Během pár minut do autobusu narazil vlak – cestující ale už díkybohu byli venku. Jeden z nich vše zachytil na video!

„Řidič autobusu přejížděl železniční přejezd, když zadní částí vozidla uvízl na příjezdu svažujícím se k přejezdu kolejiště,“ informovala Blesk mluvčí policie Jana Kroutilová.

Šofér okamžitě nechal všechny cestující z vozidla vystoupit, neboť hrozilo, že se k železničnímu přejezdu blíží osobní vlak. Dva z cestujících okamžitě vyběhli podél trati varovat strojvedoucího přijíždějícího vlaku.

„Strojvedoucí si všiml autobusu stojícího na přejezdu a začal okamžitě brzdit. Střetu se však již nepodařilo zabránit,“ uvedla policejní mluvčí. Při nehodě nebyl zraněn ani nikdo z vlaku – k nárazu došlo v nízké rychlosti. Na trati Jihlava–Brno byla zastavena veškerá doprava.

Video Vlak rozcupoval autobus, který se zasekl na kolejích. Cestující zachránil jeho duchapřítomný řidič - Facebook.com
Video se připravuje ...

karosak951 ( 11. června 2015 06:15 )

Pokud chcete dělat chytrého, něco si o tom zjistěte. Autobus je poměrně nová Bova v perfektním stavu. Nechápu, jak můžete srovnávat auto s autobusem, protože je mezi nimi rozdíl 10 metrů, ale tak když to pominu, nevím kde jste vzal, že by tam měl problém i osobák? Vždyť ta Bova uvízla za převis.....(část za zadní a před přední nápravou)

aronak ( 3. června 2015 12:56 )

Jaká duchapřítomnost řidiče busu? To si někdo myslí, že když zůstal stát na kolejích, že by lidé zůstali sedět v uzavřeném busu? Ti lidé nebyli praštění, samozřejmě, že by každý pádil rychle ven. Spíš mi nejde do hlavy, jak může zůstat za podvozek viset bus, to by tam musel mít problémy každý osobák.

kozinozka ( 3. června 2015 12:33 )

Problém je ale v tom, že se to mohlo stát. V jaké kvalitě byl autobus, jakán výroba, kdo ho sem možná nechal dovést, atd. Protože tady je už dávno priorita zisk a vydělávání peněz za každou cenu.nejde jen o kalitu potravin,a le napříkald i kuchy%nskiých dřezů a před něklolika roky to byly vadné tramvaje.Ale podnikatelům systém drží nejen palce ale celé pěsti.

honzina212 ( 3. června 2015 11:28 )

"Pár" pomačkaných plechů....hlavně, že se nikomu nic nestalo. Palec nahoru za duchapřítomnost řidiče

Zobrazit celou diskusi