Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Při nehodě na Břeclavsku vykolejil vlak: Na přejezd mu vjel náklaďák

Na Břeclavsku se srazil vlak s náklaďákem
Na Břeclavsku se srazil vlak s náklaďákem  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
25. května 2015
14:45

U Velkých Pavlovic na Břeclavsku se na železničním přejezdu srazil osobní vlak s nákladním autem. Řidič je těžce zraněný. Strojvedoucí, vlakvedoucí a pět cestujících utrpěli lehká poranění. Ve vlaku jelo 20 až 30 lidí, řekla ČTK mluvčí policie Kamila Haraštová. Škoda byla vyčíslena na 4,6 milionu korun. 

Nehoda se stala krátce před polednem. Z dosavadních výsledků vyšetřování vyplývá, že řidič nákladního vozu značky Liaz s kontejnerem vjel na nechráněný železniční přejezd v době, kdy na něm svítila výstražná světla. V provozu bylo i výstražné zvukové zařízení, které rovněž varovalo před brzkým příjezdem vlaku.

Osobní vlak jel ze Zaječí na Břeclavsku do Čejče na Hodonínsku. Při střetu souprava vykolejila. Řidiče nákladního auta převezli zdravotníci vrtulníkem do brněnské nemocnice. Na místě ošetřili několik zraněných cestujících z vlaku. Většinou utrpěli pohmožděniny a drobné oděrky od rozbitého skla.

Podle zjištění na místě mimořádné události narazil nákladní automobil do boku osobního vlaku, řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Přesné okolnosti nehody zjistí inspektoři až při vyšetřování kolize.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi