Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na železničním přejezdu: Řidič prý neviděl výstražná světla

7. října 2014
18:45

Nehod na železnicích přejezdech je každým rokem víc a víc. Často se stávají na přejezdech bez závor. Důvodem bývá netrpělivost, spěch a nepozornost. Právě na to poslední před měsícem málem doplatil mladý muž. Z kolejí se dostal jen o chlup dřív, než k němu dorazil vlak!

Rájec-Jestřebí je název poměrně proslulého železničního přejezdu na Blansku v Jihomoravském kraji. Na jaře zde nedočkavý senior nechtěl čekat na zvednutí závor a přes přejezd se vydal jako by se nechumelilo. Rychlík ho zachytil za botu, ta odlétla mnoho metrů daleko a senior se skácel k zemi. Nakonec ovšem odkráčel po svých. Toto video dokonce oblétlo celý svět – vysílalo ho i BBC.


Tentýž přejezd o půl roku později – řidič vjíždí na přejezd, když už se zavírají závory. Zaváhá, chce jet dál, nakonec si to rozmyslí a začne couvat, ale v cestě mu stojí závora. A vlak se blíží. Díkybohu mu na pomoc přispěchala žena, která závoru zvedla, a muž mohl vycouvat mimo cestu vlaku, který se vzápětí přiřítil. A to už to vypadalo, že řidič auto na kolejích nechá a uteče do bezpečí.

"Svítilo slunce, řešil jsem obchodní záležitosti a neuslyšel jsem výstražný signál a nevšiml si světel. Okamžitě jsem si uvědomil, do jaké situace jsem se neúmyslně dostal a chtěl jsem vycouvat," uvedl řidič pro Českou televizi. Za nezodpovědné chování dostal pokutu dva tisíce a čeká ho odebrání asi sedmi bodů.

 

Video zaseklé auto na přejezdu - x
Video se připravuje ...

Rychlíky v Rájci ale projíždějí 120kilometrovou rychlostí, navíc jich může přijet několik najednou. Přehlednost přejezdu tak rozhodně není znamením k riskování života! Závory se díkybohu dají zcela snadno zvednout nebo dokonce podjet. Žádné škody by vám však na autě neměly udělat, ani kdybyste jimi projeli.

labid ( 8. října 2014 09:26 )

Debil, co na to říct. Když je někdo schopný přehlídnout i přeslechnout výstrahu před železnicí, nemá prostě za volantem co dělat!

cocca ( 8. října 2014 06:24 )

 A co takhle projet ty uzavřený závory než čekat, jestli mi je někdo na poslední chvíli zvedne?

rumovapalice ( 8. října 2014 04:18 )

rumovapalice ( 8. října 2014 04:17 )

ten měl určitě bláto na hřišti a smrděl

moiaza ( 7. října 2014 21:06 )

Opět dnes zde exceluje inteligence. Tak pápá.

Zobrazit celou diskusi