Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výletní loď Norwegian Cruise Line uvízla: U Bermud najela na mělčinu

Autor: ČTK - 
20. května 2015
06:55

Výletní loď společnosti Norwegian Cruise Line, která uvízla na mělčině u útesu nedaleko Bermud, byla po šesti a půl hodinách uvolněna. Cestující i posádka jsou podle lodní společnosti v pořádku, v bezpečí a nikdo nebyl zraněn, napsala agentura AP.

Loď Norwegian Dawn se vrací do Bostonu. Na palubě je podle informací Norwegian zhruba 2500 cestujících a více než 1000 členů posádky. Společnost uvedla, že loď opouštěla King's Wharf na Bermudách, když kolem 17:00 místního času dočasně vypadl proud a loď narazila na mělčinu. Podle Norwegian dočasně selhal řídicí systém, což vychýlilo loď mírně z jejího kurzu. 

Malé čluny, potápěči a vlečné čluny kroužily kolem lodi několik hodin, než jim příliv pomohl dostat loď z útesu zpět do hlubších vod, kde loď zakotvila a zůstane tam přes noc. Tým odborníků překontroluje loď, než se vydá znovu na svoji plavbu do Bostonu. Na lodi by mělo vše fungovat. 

Fotografie, kterou na Twitteru zveřejnila jedna z cestujících, ukazuje, jak se lidé dívají přes zábradlí do jasného modrého moře na něco, co vypadá jako koráli. Dále pak malý člun, který zřejmě kontroluje škody, a remorkér, který se k lodi blíží. 

„Loď se otřásla a pak velmi rychle zastavila,“ napsala na Twitteru Rachel Hansenová. „Kapitán řekl, že chvíli budeme stát.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi