Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Změní Rezešová v base občanství? Dcery by vídala častěji

Autor: ljš, Čas.sk - 
17. dubna 2015
16:45

Své dcery může vídat na pouhou hodinu měsíčně! Jenže kdyby milionářská dcerka Eva Rezešová, která si v Maďarsku odpykává trest za tragickou nehodu, změnila občanství, bylo by všechno jinak.

Rezešová sedí už dva a půl roku v budapešťské věznici za to, že v opilosti při dopravní nehodě na maďarské dálnici připravila o život čtyři lidi. Pokud nebude propuštěna předčasně například za dobré chování, čeká ji za mřížemi ještě dlouhých šest a půl roku.

Její dcery, patnáctiletá Alexandra a šestiletá Ella, ji ve věznici sice mohou navštěvovat, ale jen jednou měsíčně na pouhou hodinu. A dlouhé odloučení od matky snášejí velmi těžko. Nový Čas je zastihl v doprovodu babičky Evy Rezešové před maďarskou věznicí už několikrát. Vždy odcházely uplakané a smutné.

Právníci cestu z problému našli. Podle nich by mohla Rezešová vídat děti a rodinu po dobu celého víkendu. Podmínkou ale je získat maďarské státní občanství. O to sice zažádat může i přesto, že je ve výkonu trestu, musí ale splnit několik kritérií. Tím hlavním a nejtěžším je znalost maďarského jazyka. Záležet tak bude jen na ní, jestli jej zvládne a ke změně se odhodlá.

9rot6 ( 19. dubna 2015 06:45 )

Děkuji za souhlas s mým názorem, já bych si ještě dovolil doplnit ještě pár skutečností,bohužel je pravdivé pořekadlo,že"na chudý lid musí být přísnost" a pro bohaté platí toto "§" proto je ta značka tak pokroucená,a mnozí s tímto symbolem dokáží neskutečné věci, že slavný Cooperfíld by zbledl závistí, jeden doveda nám tu předvedl kouzlo s "vypůjčeným" pérem až Jižní Ameriky,kdy mávnutím tohoto "vzácného" péra,legalizoval největší zlodějiny v naší republice a my jsme "odepsali"několik miliard,proto je ta značka paragrafu tak zakroucená.

bandour ( 18. dubna 2015 09:47 )

máte pravdu, vemte si jenom případ Lacina, vybrzdil obešlo se to bez zranění a dostal skoro stejný trest. Tady ten spratek dostal směšný trest. Je to hanby a nenažrané justice a policie, která, než soud stačil zabavit grázlovo auto, tak ho vydala otci, prostě je to hnus co se v tomto státě děje, už aby došlo k obratu a účtování.

naidka ( 18. dubna 2015 08:46 )

Vďaka potěšil si ma . Já se tady taky někdy královsky bavím.

9rot6 ( 18. dubna 2015 06:04 )

Není ani první ani poslední, na to měla myslet, když chlastala a zabila čtyři lidi, všude jinde ve světě by se z vězení už nepodívala, třeba v usa by dostala 100 let, co ti pozůstalí po těch čtyřech obětech,taky mají děti atd.zkrátka bohatí zkoušejí všechno možné, myslí si,že za peníze se dá koupit úplně vše, škoda,že ti čtyři, kteří zahynuli díky opilkyni nemohli uskočit,jako když jel jeden "doveda" v Práglu a trefil se do autobusové zastávky, kde zabil dvacetiletou holku a utekl od nehody,jeho právnička řekla u soudu, že ta dívka mohla uskočit,dostávají směšné tresty, obzvláště tato žena, za čtyři lidi dostane po dlouhých průtazích a shánění důkazů,deseti speciálních posudků od znalců 6 let ve vězení, naprostý výsměch všem obyčejným lidem.

naidka ( 17. dubna 2015 19:35 )

Gratuluji ke změně repertoáru. Už tady bylo přejelenováno.

Zobrazit celou diskusi