Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Láska století! Za svou vyvolenou šlapal 7000 kilometrů!

Autor: Štěpán Šimůnek - 
9. dubna 2015
09:02

Na kole šlapal 7000 km, cesta z Indie do Švédska mu trvala téměř pět měsíců. Ind P. K. Mahanandia (66) ji absolvoval jen kvůli své vyvolené.

Mahanandia se živil jako pouliční malíř v Novém Dillí. Právě tady v dubnu 1975 poznal švédskou učitelku hudební výchovy Charlotte von Schedvin (64), která si od něj nechala udělat portrét. Zamilovali se do sebe na první pohled...

Ještě tentýž rok se vzali, ovšem Charlotte se z rodinných důvodů musela vrátit domů. Její choť slíbil, že za ní zanedlouho přijede – což také splnil. V lednu 1977 si koupil z druhé ruky – na nové neměl peníze – kolo a vyrazil na epochální pouť. „Inspirovali mě hippies, kteří tehdy všude jezdili na kole,“ vzpomíná Ind v nedávno vydané knize.

Přes Afghánistán, Írán, Turecko, Bulharsko, tehdejší Jugoslávii, Rakousko, Německo (v knize se nezmiňuje, zda ho přes železnou oponu nechali projet naším územím, nebo musel ČSSR objíždět) a Dánsko 28. května konečně dorazil za Charlotte do švédského Boråsu. „Bylo to dost těžké. Bál jsem se smrti, ale láska mě hnala vpřed. Ani jednou jsem to nechtěl vzdát,“ tvrdí. Pár vychoval dvě děti a dodnes spolu žije ve Švédsku. Prostě láska století!

Občas stopoval, jídlo mu dávali

Mahanandia si občas pomohl stopem. „Kolo jsem hodil do auta a kus se svezl. Lidé mi zastavovali celkem často, a když jsem jim řekl, kam a proč jedu, byli nadšeni. Nechávali mě u sebe přespat a dávali mi najíst,“ popisuje.

zelena.karkulka ( 14. dubna 2015 22:41 )

díky,směju se nahlas  

vrahrychtar ( 14. dubna 2015 06:09 )

 a pri prujezdu Ceskoslovenskem si "mladik" na pamatku utrhl par okapu a sebral par deklu od kanalu...

djaba ( 9. dubna 2015 21:32 )

Že by byli jinde dobří lidé ? Mám obavu , že v Česku by mu někdo semlel tlamu a jiný kolo ukrad .

jeromeklapka ( 9. dubna 2015 10:08 )

A prečo by sa mal "zmiňovat" o železnej opone v ČSSR Z Rakúska do Nemecka sa ináč nedá?

ejvm1712 ( 9. dubna 2015 09:58 )

Jel zhruba trasou jako naše Hanča a Tonča,ale nikdo ho nezajal. Neznásilnil ani jeho,ani mu neznásilnili a neukradli jeho blbý kolo. To na tom musí být holky ve Švédsku fakt bpbě,když se zahazujou s takovým.

Zobrazit celou diskusi