Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Octavie kradli ve velkém: Zloději rozebrali škodovky na součástky a pak je prodali

Zloději rozebrali škodovky na součástky a pak je prodali.
Zloději rozebrali škodovky na součástky a pak je prodali.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: lac, dce - 
3. dubna 2015
18:35

Kradli škodovky v půlce republiky, teď je ale chytili policisté! Za jeden rok ukradli třináct vozů Škoda Octavia, škoda je dva a půl milionu.

Chomutovští kriminalisté pozatýkali skupinu mužů (37 až 42) z Chomutova, Mostu a Droužkovic, kteří od února 2014 do března 2015 ukradli třináct vozidel, většinou Škoda Octavia. Majitelům tím způsobili škodu za dva a půl milionu korun.

Nejvíce vozidel, sedm, pachatelé ukradli v Plzni. Zadrželi jsme osm mužů z Chomutova, Mostu a Droužkovic,“ uvedl podle serveru iDNES.cz vedoucí policejního týmu Luboš Goranov.

Vozidla kradl gang v Chomutově, Mostě, Teplicích, Litoměřicích, Mladé Boleslavi a Plzni. Dva z osmi mužů vozidla kradli, zbytek je rozebíral na součástky a prodával dál. Policisté provedli osm domovních prohlídek a nalezli spoustu náhradních dílů a důkazů.

„Vyjížděli na výpravy navečer do náhodných měst, kde si vozidla obhlíželi především na sídlištích. Pomocí speciálního klíče rozlomili zámek dveří, zámek nechali uvnitř, aby nebylo na první pohled nic poznat. Následně pomocí imobilizéru vynulovali vozidlo, díky čemuž ho mohli nastartovat po vylovení spínací skřínky jakýmkoliv klíčem nebo šroubovákem. Pak počkali do rána a v době, kdy lidé odjíždějí do práce, s vozidlem odjeli,“ řekl policejní komisař Zdeněk Kaiser.

Vyšetřování rozsáhlého případu pokračuje i nadále. Tři z nich jsou stíháni vazebně, pět na svobodě. Muži byli obviněni z krádeže, podílnictví a legalizace výnosů z trestné činnosti, za což jim hrozí až osmileté vězení.

V Česku nejčastěji mizí vozy značek Škoda (3809 vozů za rok 2013), Volkswagen  (566 vozů za 2013) a Ford (414 vozů za 2013).

kerloss ( 7. dubna 2015 17:33 )

lepsi kridlo nez zadna oktavka

valdom_hayzle ( 3. dubna 2015 21:06 )

Kdo by taky kradl nějakýho vytuněnýho kepla? To je dobrý akorát pro blbečka v obrácený kšiltovce To si jako myslíš že si někdo koupí oktávku za 600 aby na ní mohl dát antivznášecí křídlo?

kerloss ( 3. dubna 2015 19:20 )

a cetl jsi kolik aut v tuningu se ukradlo??? kdyz to vemu jen tak lajcky tak mozna 1 z 10000ks. a myslim ze je to lepsi nez obyc. ktere se kradou 1 z 5. mensi rozdil v cislech.

kerloss ( 3. dubna 2015 19:18 )

pises na oktavky nebo na feldy? kdyz tak cti nadpisy.

valdom_hayzle ( 3. dubna 2015 19:07 )

Bodejť by jak vejři nečuměli na vytuněnou feldu

Zobrazit celou diskusi