Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Polský kněz pustil žákům video s teroristickou popravou: Chtěl prý podnítit fantazii

Autor: ČTK - 
1. dubna 2015
18:09

Brutální video, na němž teroristé z organizace Islámský stát vraždí 21 egyptských křesťanů, pustil v Polsku kněz studentům gymnázia během hodiny náboženství. Vysloužil si za to napomenutí od vedení školy i od svých nadřízených v katolické církvi.

Nahrávku, na kterou se minulý týden podívali studenti prvního ročníku jednoho z gymnázií ve Štětíně, na internetu zveřejnili bojovníci IS. Masakr se stal v únoru v Libyi. Maskovaní muži vedou egyptské kopty v oranžových kombinézách a následně jim nožem uřezávají hlavy.

Kněz gymnazistům pustil necenzurovanou verzi videa, na níž jsou vidět uříznuté hlavy a moře zabarvené krví. Po stížnostech některých z rodičů musel kněz na „kobereček“ na ředitelství školy. Tam prý vysvětloval, že video posílí vyučování na téma „mučednické smrti“. Prý v nich chtěl podnítit fantazii.

Jedna ze studentek se ale kněze zastala. Tvrdí, že katecheta studenty upozornil, že video je brutální a že ti, kdo se na něj nechtěli dívat, mohli odejít. 

ivan.langer ( 16. dubna 2015 10:35 )

Konvertovat ke křesťanství nestačí, pokud neprokážou. že nedodržují muslimácké zvyky. Měli by třeba předvést, že žerou vepřové.

ivan.langer ( 16. dubna 2015 10:33 )

Podle tvého muslimáckého nicku a přiblblých blábolů jsi určitě nějaký muslimácký potrhlík nebo frustovaný potrhlík. V každém případě jsi zakomplexovaný ubožák, protože jen ti se vidí v is.

cityjail ( 1. dubna 2015 18:54 )

Z principu proti tomu nic nemám jen ať mladí vidí co je to Islám a nevyrostou z nich tupé ovce,které si nechají vnutit multikulti politiku!! Alespoň někdo má odvahu ukázat dětem co je čeká,když tu pakáž pustí do země!!

hlinsko ( 1. dubna 2015 18:47 )

Souhlasím s tím. Proč to tajit??? Je třeba aby už od mládí děti věděli k čemu vede muslimská pseudovíra. Naopak toto je třeba zavést povinně na všech středních školách s patřičným komentářem učitelů a zdehonestovat veškeré tendence muslimům uhýbat. Naopak je třeba tyto záběry doplnit o 11.září a další hromadné atentáty. Zároveň závést v Evropě takové zákony, které znemožní muslimům pobývat a studovat v Evropě, pokud nekonvertují ke křesťanství.

Zobrazit celou diskusi