Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Česku konvoj přivítali líp než jinde: Reklamu jim udělali šílení odpůrci

Autor: dce - 
30. března 2015
10:17

Americký konvoj včera překročil české hranice a dnes už brzy ráno vyrazil směr Praha. Na vojáky se přišly podívat tisíce lidí a samozřejmě si toho Američané nemohli nevšimnout. Podle slov jejich kapitána bylo české přivítání zatím nejlepší!

Všechny tři části amerického vojenského konvoje už míří k Praze. Po ranním budíčku čekala americké vojáky v autoparku vyškovského komplexu ještě poslední kontrola těžké techniky. „Neměli na nás žádné požadavky. Kolona je rozdělena do tří částí a doprovází ji vojenská policie,“ uvedla Nováková. 

„Byli ubytovaní na stejných pokojích jako naši vojáci. Přesto jsem byl jejich velitelem informován, že to bylo jedno z nejlepších ubytování, které zažili za poslední tři měsíce,“ uvedl plk. Jan Holek pro Českou televizi.

V neděli převažovaly počty příznivců vojáků nad těmi, kteří přišli protestovat. Odpůrci přejezdu o sobě dali znát transparenty a pokřiky. Větší výtržnosti ale nenastaly.

Video Konvoj vozidel vyrazil z Pardubic směrem na dálnici D11 - ČTK
Video se připravuje ...
 

„Když sem do Vyškova přijely americké vojenské jednotky, tak jsme nečekali, že se na nás přijde podívat tolik lidí. Bylo to jak na karnevalu, hrozně pozitivní nálada. Přišly spousty lidí, dětí, mládeže, starších občanů a ptali se na otázky. Lidé nám přinesli čerstvé potraviny, pivo, víno, dárky, květiny... Dokonce nás líbali na tvář – bylo to moc hezké,“ prohlásil kpt. Russel Moore, který vede jednu část konvoje.

„Podél silnic stojí davy lidí. S misí jsme začali v Litvě, tam se nám dostalo vřelého přijetí, stejně jako v Polsku. Ale Česká republika je rozhodně na prvním místě. Moc se těšíme, až dojedeme do Prahy,“ dodal Moore.

A není těžké domyslet si, proč si konvoj přišlo prohlédnout tolik lidí, z valné části příznivců. Velkou reklamu jim udělali spory, které vedou odpůrci. Jejich masová kampaň proti konvoji dokázala jen pravý opak – přesné informace o průjezdu amerických vojáků se tak dostaly mezi lidi mnohem rychleji.

Vojáci z konvoje, který nocoval v Liberci se moc nevyspali – vyjeli dnes po 08:00 do Prahy. Kvůli nedělnímu zdržení při cestě z Polska se na ubikace dostali až kolem půlnoci, k technice se začali vracet ráno po 5:30. „Bylo to krátké, moc se nevyspali, ale jsou to vojáci,“ řekl náčelník štábu 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci Karel Navrátil.

Video Hádka mezi odpůrci a příznivci amerického konvoje - Blesk TV
Video se připravuje ...

Američtí vojáci se vracejí z cvičení v Pobaltí na základnu v Německu. V Praze se všechny tři konvoje spojí. Ve středu 1. dubna konvoj ve třech kolonách, mezi kterými bude hodinový interval, odjede z Prahy po jedné trase směrem na Plzeň a dále přes hraniční přechod Rozvadov do Německa.

cid2000 ( 31. března 2015 09:12 )

Můžou nás tady akorát tak š.u.k.a.t. a poch-cávat jako ve Vietnamu a ještě jim můžeme nalévat u toho pivo.Na nic více nemáme jako češi.Jsme pro ně podlidi, slovani, nic více, nic méně, žádná hrdost, jen podlézavost z naší strany.Nejsme jejich partneři, jen další ohnutí lokajové, které z nás udělali naši politici v čele s kývací zubatou holou hlavou!!

venxa ( 30. března 2015 18:39 )

Toto plati pro gogo krakonos a veskery prorusky ksindl. Gogo, kdyz mluvis o agressorech tak nezapominej na napadeni a prime invaze Polska,Finska, Baltskych Statu,Madarska, Ceskoslovenska, Avganistanu a nespocetne vyvolavani a vyzbrojovani krvavych teroristickych "revoluci" pod rouskou "narodne-osvobozeneckych boju" hned po valce":Burma, Korea, Vietnam, Angola, Kuba, Nikaragua,Egypt, Severni Irsko a mnoho jinych na blizkem vychode, jihovychodni Asii, V Afrise a Jizni Americe, planovany byt neuskutecneni puc v Mexiku. Vsechny tyto udalosti spolu s terroristickymi akcemi v Evrope a po celem svete byly podporovany, cviceny a vyzbpjeny komunistickym blokem vcetne socialistickeho Ceskoslovenska.A faktem zustava ze Rusko v teto zaskodnicke a vybojne politice pokracuje dodnes.Veskere terroristicke islamske organisace jsou vesmes vyzbrojeny ruskym valecnym materialem at starsiho data ci novym modernism. Tak nehazej spinu na na NATO a USA ale radsi se podivej spolu s ostatnimi bolsevivkymi pohunky do zrcadla. P.S. Jsem zvedavy jake jedy zacnes plivat.

jentakjen.. ( 30. března 2015 18:33 )

Voght má vředa na žaludu, ukazoval mi ho

jentakjen.. ( 30. března 2015 18:31 )

Svrbí mě pička, co s tím? Bumbacko, poraď, ty to prý máš často

jentakjen.. ( 30. března 2015 18:24 )

Svrbí mě pička, co s tím? Bumbacko, poraď, ty to prý máš často

Zobrazit celou diskusi