Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krejčířovi v dražbě rozprodali luxusní sporťáky i jachtu: Tentokrát bez vyhrožování

Autor: so - 
27. března 2015
05:15

Ničím tak nezlomíte pyšného a bohatého chlapa, jako když mu vezmete milované hračky. To se nyní stalo Radovanu Krejčířovi (46), kterému v JAR v dražbě prodali jeho luxusní auta a jachtu!

Nejznámější český uprchlík Krejčíř sedí ve vazbě a čeká, kolik zločinů mu justice prokáže. Mezitím mu ale daňový úřad SARS zabavil vše, co by mohlo snížit jeho dluh na daních.

Ten totiž u Krejčíře vyčíslil na 115 milionů randů, čili 280 mil. Kč! A tak šly do dražby jeho dva milované sporťáky Ferrari F430 Spyder, Lamborghini Murciélago, načančaný teréňák Porsche Cayenne i jachta Bavaria 38 Series Sport Top!

Dražba se ale uskutečnila až nyní a na druhý pokus. Ta první, v listopadu, musela být podle jihoafrického serveru City Press rozpuštěna, když do aukční místnosti nakráčeli Krejčířovi svalovci a dali všem jasně na srozuměnou, že kdo koupí věci jejich pána, bude mít vážné starosti...

Druhá aukce, ve které se prodávaly i vozy Lollyho Jacksona (†53), jehož vraždu si měl Krejčíř objednat, se už za mnohem přísnějších bezpečnostních opatření vydařila a všechny čtyři položky změnily majitele... SARS odmítl sdělit jména nových majitelů i ceny, za které je získali.

Vraždy, mučení

Jihoafrické soudy již projednávají několik kauz spojených s Krejčířovým jménem. Vedle obžaloby z účasti na dvou vraždách – vymahače dluhů Phumlaniho Ncubeho a podnikatele Sama Issy – čelí i obžalobě z pokusu o vraždu soukromého detektiva Paula O’Sullivana a policisty Nkosany Ximby. V poslední kauze je Krejčíř obžalován z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho za účelem dostat od něj informaci o jeho bratrovi, který prý pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 44 milionů Kč a který i s drogou zmizel.

Film o Krejčířovi? To bude Gangster KA!

Osudy Radovana Krejčíře inspirovaly české filmaře, kteří o něm natáčejí snímek Gangster KA. Podle předlohy Jaroslava Kmenty film s podtitulem Manuál gangstera režíruje Jan Pachl. V hlavní roli mafiána zvaného Káčko se představí Hynek Čermák. Premiéra je nahlášena na září letošního roku.

moiaza ( 27. března 2015 13:24 )

Zajímavé je, že na něho není metr. Češi se ho bojí jako čert kříže, a Krejčíř je stále vysmáty. Mafie má hluboké kořeny.

antiall ( 27. března 2015 12:33 )

 Je to gangster tělem i duší, ve třicátých v USA by byl opravdu vysoko, možná vyš než Cappone.

tajna1509 ( 27. března 2015 08:52 )

NOA VSAK SI KOUPI NOVE A LEPSI vzdyt je to cech neeee ????

milofr ( 27. března 2015 08:43 )

Kdyby nikam neutíkal tak si tady mohl odsedět ve tříhvědičkovém hotelu pár let díky jeho sponzorským darům našim nepodplatitelným soudcům a neměl by takové problémy, v JAR je asi trochu jiná justice

setroseuros ( 27. března 2015 07:42 )

snad mu uz spadla klec na dozivoti!!

Zobrazit celou diskusi