Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zděšení záchranáři na místě dopadu letadla: Těla jsou roztrhána na kusy

Autor: ljš - 
26. března 2015
05:00

Bojují s nepřístupným terénem, špatným počasím, ale také s vlky, kterých je v oblasti mnoho. Daleko těžší je ale pro záchranáře, kteří pátrají po obětech zřícení letadla společnosti Germanwings, obraz zkázy, který na místě nacházejí. Těla byla totiž podle jejich svědectví pádem roztrhána na kusy. Nacházejí tak jen jejich malé části...

První pozůstatky ze 150 obětí začali francouzští záchranáři vyzvedávat ve středu odpoledne. Jde ale o komplikovanou operaci, protože při nárazu stroje do hor bylo mnoho těl roztrháno na kusy. "Na místě jsem neviděl žádná celá lidská těla, jen jejich části..." potvrdil novinářům zjevně otřesený lékař Fréderic Jeanpetit.

Ukazují to ale i záběry z místa neštěstí, z nichž je patrné, že i trosky letadla se budou sbírat po malých kouskách. V místě operuje 300 policistů, 380 hasičů a 15 vrtulníků. Přímo mezi troskami se na příkrém svahu pohybovalo také sedm francouzských vyšetřovatelů, k nimž se připojili tři němečtí experti.

Torza těl jsou prozatím převážena do improvizované márnice, která vznikla v tělocvičně školy v městečku Seyne-les-Alpes, které je nejblíže místu neštěstí. Tam se také shromažďují pozůstalí, kterým je odebírána DNA, protože identifikace na základě podoby vzhledem ke stavu ostatků možná není.

Záchranáři se netají tím, že vyzdvižení ostatků bude pravděpodobně trvat týdny. Příbuzní obětí tak netuší, kdy budou moci se svým milovaným uspořádat poslední rozloučení. Není vyloučeno ani to, že některé oběti se vůbec nenajdou.

milosuvadvokat ( 26. března 2015 13:12 )

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/365343-airbus-zamerne-navedl-k-zemi-druhy-pilot-prohlasil-fr ancouzsky-zalobce.html

milosuvadvokat ( 26. března 2015 13:06 )

Blbě.

milosuvadvokat ( 26. března 2015 13:04 )

To jsme my, chlapi, všechno pro pitchu

milosuvadvokat ( 26. března 2015 13:03 )

Tak co tam lezeš pitomečku, rád spamy?

franta.onan ( 26. března 2015 12:46 )

A Gagarin pořád lítá ve vesmíru a Elvis si užívá klidné stáří v Thajsku

Zobrazit celou diskusi