Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tajná skrýš nacistů uprostřed džungle! Významný objev archeologů v Argentině

Autor: shp - 
23. března 2015
18:10

Nacistické mince i zbytky rozbitého porcelánu s nápisy „Vyrobeno v Německu“. Archeologové si jsou jistí, co hluboko v argentinské džungli našli. Jde o rozpadlou nacistickou skrýš, která byla postavena, aby se v ní zrůdy nelidského režimu mohly ukrýt po druhé světové válce, kterou svou zvrácenou ideologií ani hrubou silou nevyhrály.

Je absolutně nedostupná,“ prohlásil o skvěle ukryté skrýši šéf archeologické výpravy Daniel Schávelzon. „Kdybyste neznali toto místo, nevěděli byste nic,“ dodal hrdý na svůj objev.

Rozpadlá skrýš byla skutečně ukryta tak dobře, že v ní dodnes zůstaly nacistické mince a rozbité porcelánové nádobí, které mají i přes špatný stav velkou historickou cenu.

Budova se nalézá poblíž hranice s Paraguayí. V případě nouze tak mohli nacističtí uprchlíci utéct do vedlejší země. Tedy pokud by se jim podařilo přeplavat řeku Paraná, která je plná dravých piraní.

Archeologové se domnívají, že skrýš byla postavena v roce 1940. Mince, které v ní našli, pocházejí z let 1938 až 1940. „Je zde ubránitelné místo, chráněné a poskytuje úkryt pro uprchlíky,“ vysvětlil Schávelzon, proč si nacisté vybrali zrovna toto místo.

Video Archeologové objevili v argentinské džungli nacistickou skrýš. - Reprofoto youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

advokat2010 ( 24. března 2015 01:05 )

 pár drobných a hrneček, to je tedy "tajná skrýš" nelidských zrůd, jak vyšitá.. Anebo se tam někomu vyspal aspoň batoh..

Zobrazit celou diskusi