Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vzali spravedlnost do vlastních rukou a vtrhli do vězení: Znásilňovače svlékli a ubili k smrti

Autor: ČTK - 
6. března 2015
08:55

Rozlícený dav v severovýchodní Indii zlynčoval muže podezřelého z opakovaného znásilnění místní ženy. Lidé jej vyvlekli z tamějšího vězení, ubili ho k smrti a tělo pověsili.

Pětatřicetiletý muž, obchodník s ojetými auty a údajně přistěhovalec z muslimského Bangladéše, byl zatčen 24. února. Na soud čekal ve východoindickém státě Nágsko ve vyšetřovací vazbě.

Během protestní demonstrace v ekonomické metropoli státu Dimapuru, která byla namířená proti znásilňování žen, se dav natolik rozohnil, že zamířil k věznici, vyrazil její vrata a vězně vyvlekl na místní náměstí. Tam jej vysvlékl, zbil a jeho bezvládné tělo pověsil na nejbližší věž. Zkrvavené tělo ještě vláčeli ulicí.

Nejméně 20 lidí bylo zraněno, když policie spustila palbu do vzduchu, aby rozehnala dav. Demonstranti na oplátku házeli kameny a zničili desítku policejních vozidel. Dav také vyraboval asi 20 obchodů, patřících přistěhovalcům. 

„Situace je velmi napjatá,“ uvedl šéf místní policie Meren Džamir listu The Hindustan Times. „Snažíme se obnovit pořádek,“ dodal. 

Zločin znásilnění se stal v Indii velmi citlivým tématem poté, co se dostaly na veřejnost stále častější případy také skupinového znásilnění s následkem smrti. Indický parlament nedávno dokonce zpřísnil tresty – pachatelé mohou být popraveni, pokud jejich oběť útok nepřežije.

jiri.k ( 6. března 2015 23:41 )

Tak to je absolutně v pořádku,akorát se toho měla zúčastnit ta žena, aby mu to uřízla a dala sežrat

jir.ass ( 6. března 2015 14:07 )

Uvědomuješ si, že to byla kachna a ty tu ze sebe jen děláš slepici?

kapturek ( 6. března 2015 11:02 )

pokud byl obvineny tak neni jiste ze to udelal, pokud to udelal neni ho skoda, pokud ne, meli by obvinit vsechny ty lidi

kamcerka ( 6. března 2015 10:42 )

http://www.petice24.com/americkou_armadu_na_naem_uzemi_nechceme

sores ( 6. března 2015 10:40 )

cilek:koho se co netýká, tak ho to nebolí,že. Jen kdyby jsi měl malou dcerku a takové p.rase by ti jí zprznilo a pak zabilo. No co tomu říkáš??? Navíc tam se to děje na denním pořádku a slušný lidi už jsou zhnusený!

Zobrazit celou diskusi