Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Porošenko pozve na Ukrajinu mírové jednotky: Rusko podle něj neplní mírové dohody!

Autor: ČTK - 
18. února 2015
21:53

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes večer na zasedání bezpečnostní rady státu navrhl zvážit pozvání mezinárodních mírových jednotek na území Ukrajiny. Odůvodnil to tím, že Rusko podle něj neplní mírové dohody. Po případném přijetí rozhodnutí hodlá prezident zahájit konzultace se zahraničními partnery o této otázce. 

"Navrhl jsem bezpečnostní radě posoudit otázku pozvání mírové mise na Ukrajinu. Myslím, že by bylo nejlepší, kdyby to byla policejní mise Evropské unie," řekl Porošenko podle agentury TASS. Podle agentury RIA Novosti prezident zároveň hovořil o přizvání "mírové mise OSN", která by působila "na základě zmocnění Rady bezpečnosti OSN". 

Porošenkovo vystoupení na bezpečnostní radě, přenášené v přímém televizním přenosu, následovalo po dnešním ústupu ukrajinských sil ze strategicky položeného města Debalceve na východě Ukrajiny. 

Prezident rovněž radě a parlamentu navrhl změny v zákonu o válečném stavu, aby usnadnil obranu země. 

Z Debalceve se podle Porošenka dosud stáhlo 2475 ukrajinských vojáků, a to i s téměř 200 kusy vojenské techniky. "Vojáci splnili svou povinnost. Dokázali, že Ukrajina plní minské dohody," zdůraznil. 

osetrovatel_pavla219 ( 19. února 2015 11:56 )

OSN proti Putinově armádě na Ukrajině nepůjde.

marais ( 19. února 2015 09:58 )

Co dodat, už aby přestali válčit i tak je východ UA totálně zničený!!!!!!!!! AŤ ŽIJE MÍR !!!!!

tgbb. ( 19. února 2015 08:25 )

To říkal již soudruh Hitler(nejvýznamější vůdce sociální demokracie všech dob)

tgbb. ( 19. února 2015 07:58 )

Názor debila, který ani nezná pravopis. Ale chce machrovat.

gabreta ( 19. února 2015 02:49 )

Tak v televizi říkal Ukrajinský armádní znalec, že se jejich vojska z Debalceve takticky stahují, aby srovnali frontovou linii. Petro Porošenko mluví jinak a chce Modrý přilby. Jaroš, velitel Ukrajinských SS, odmítnul dohody o příměří a vyhradil si právo s jednotkami Pravého sektoru, bojovat dál. Povstalci obklíčeným jednotkám nabídli ať se vzdají, což odmítly a chtěli se z obklíčení probýt. To všechno jsou správy z našich "seriózních" sdělovacích prostředků. Jedno je jasný. Ukrajinský jednotky dostávají na perdel a pod vládou se začnou otřásat židle!

Zobrazit celou diskusi