Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ubodal kolegyni z práce deseti noži: Odsedí si 16,5 roku ve vězení!

Autor: ČTK, dce - 
11. února 2015
15:15

Krajský soud v Ostravě dnes udělil pětadvacetiletému Patriku Cigošovi z Bohumína na Karvinsku 16,5 roku vězení. Uznal ho vinným z vraždy jeho o šest let starší známé. Koncem loňského května ženě v bytě ve Frýdku-Místku zasadil pět desítek ran, z toho 17 do krku. Při vyšetřování se přiznal, že k vraždě použil deset nožů. 

Byl konec května 2014, když silně opilý Patrik Cigoš brutálně zavraždil svou kolegyni z práce. V den vraždy trávil večer ve společnosti své bývalé kolegyně a jejích tří známých a společně popíjeli. V noci se už nechtěl vracet domů, a proto se rozhodl přespat u kamarádky.

Cestou se ale začali hádat. Po příchodu do bytu zavražděné spor vygradoval. Cigoš tvrdí, že se najednou v ruce známé objevil nůž. Uvedl, že dostal strach, vytrhl jí ho z ruky a ohnal se po ženě, kterou zasáhl do krku. Zbytek si prý nepamatuje. Údajně se probral až v okamžiku, kdy žena ležela bezvládně na zemi. Pak zavolal na policii a řekl, že ji zabil. 

„Stěžovala si, že má problémy s přítelem, tak jsem jí upřímně řekl, co si myslím o ženských. Byla to prostě taková normální opilecká hádka. Najednou jsem viděl, že má v ruce nůž, který jsem jí vytrhl. Pak si ještě vzpomínám, že jsem ji jednou bodl do krku. Od té chvíle mám okno a jenom vím, že jsem viděl její tělo ležet na zemi a volal jsem policii,“ uvedl Cigoš podle serveru Novinky.cz v policejním protokolu.

Jenže na těle oběti objevil lékař 45 bodných a řezných ran, ke kterým útočník použil deset nožů, které pobral v sousední místnosti.  Podle žalobkyně musel útok trvat poměrně dlouho. Cigoš ale tvrdil, že šlo o obranu. Přesto ho soud potrestal trestem ve výši 16,5 roku ve vězení! 

tgbb. ( 11. února 2015 16:24 )

Má odpovídající příjmení. Ale ta jeho kamarádka - tak brutální sebevražda padesáti bodnými ranami s použitím deseti nožů z vedlejší místnosti, to se dost naběhala.

lunatic ( 11. února 2015 16:07 )

Ve mě však foto vzbuzuje dojem,že pokud skutečně pochází z tohoto etnika,tak zřejmě i užívá bělící krém -jako kdysi M.Jackson

lunatic ( 11. února 2015 16:05 )

Děkuji za Vaši důvěru ,že mě zvolí za poslance

lunatic ( 11. února 2015 15:25 )

Já chápu vězení jako odměnu,nikoliv trest !Vše má dotyčný zdarma-zaplatí to občané ,formou daní;no-možná by mi občas vadilo,že musím naslouchat různým primitivům -na to však taktéž existuje "řešení"-umlátil bych nejslabšího spoluvězně a pravděpodobně by mě za to dali na samotku,čili - pohoda,klídek a tabáček ,jsem občan demokratické země ... a navíc-ve vězení můžu např.i volit-no,vlastně i na svobodě -tam však musím žít pouze za své

Zobrazit celou diskusi