Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Džihádistu zatkli v Praze, zabíjel v Sýrii: Občas vybouchnu, řekl u soudu!

Autor: shp - 
11. února 2015
10:05

V Sýrii zaútočil s asi 1 600 vojáky na pevnost v Aleppu. Při útoku zemřelo 29 lidí, ale on ze země pláchl. Džihádista Harun Pashtoon se pak snažil dostat zpátky do rodného Německa, ale po příletu z Turecka ho zatkli v Praze. Teď s ním probíhá soud.

Pashtoon se narodil před sedmadvaceti lety v Německu afghánským rodičům. Dětství však podle slov, která pronesl u soudu, neměl lehké. „Otec mě v dětství bil, abych odboural tlak, řezal jsem se,“ pronesl podle týdeníku Focus u soudu.

V dospělosti zažil další zklamání, když se dítě jeho přítelkyni narodilo mrtvé. Potom se s ní rozešel. „Když je něčeho na mě moc, prostě vybouchnu,“ přiznal se. Byl to ale jiný muž, který se odpálením zabil při sebevražedném útoku na věznici v syrském Aleppu.

Poté se džihádisté snažili i s obrněnými transportéry dostat dovnitř. Marně. Při neúspěšném pokusu o obsazení věznice zemřeli dva syrští vojáci, pět vězňů a 22 islamistů. Pashtoon pak pláchl do Turecka, odkud přiletěl do Prahy.

„Harun Pashtoon byl zatčen v Praze prvního dubna 2014 na základě evropského zatýkacího rozkazu,“ potvrdila webu Echo24.cz mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Soud s mužem stále pokračuje. Jde o prvního obviněného z islamistického terorismu, který v této zemi vypovídá před soudem.

7481 ( 14. listopadu 2015 20:01 )

Měli by mu vystřelit mozek šmejdovi smradlavýmu.

tupka.jentakjen ( 11. února 2015 11:58 )

Soudí ho v Německu. A píše se Sýrie.

tupka.jentakjen ( 11. února 2015 11:57 )

Já si myslím, že ho v Německu v rámci "humanismu" zařadí do nějakýho převýchovnýho programu, aby se lépe integroval. Kdyby ho zavřeli, mohlo by to vyvolat nepokoje ze strany radikálních muslimů žijících v Německu. I tohle je práce tý východoněmecký k.u.ndy Merkelový!!! Takovýho sráče by měli buď okamžitě zastřelit nebo zavřít na doživotí a v base ho nechat chcípnout hladem!!

petrkramnypresident ( 11. února 2015 11:34 )

"Občas vybouchnu" Haha, to měli kliku, že u sebe zrovna neměl bombu, když byl u soudu

vladimir1950 ( 11. února 2015 11:25 )

To je fakt "chudák", nepochopený, oplakávaný, od otce týraný.. Ale střílet a zabíjet mohl, tak co s ním? Za zradu se kdysi stavělo ke zdi. Co jiného to je? Islám nezná humanitu, bere ji za naši slabost. Dejte znát, že to tak není!

Zobrazit celou diskusi