Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bezpečnostní služby vydělávají na strachu z terorismu: Lidé objednávají osobní strážce jak na běžícím pásu

Autor: dce - 
9. února 2015
12:24

Až o třicet procent vzrostla po teroristických útocích v Paříži poptávka po osobních strážcích a dalších službách bezpečnostních agentur. Jedná se zejména o izraelské odborníky na osobní bezpečí. A těm se teď sypou peníze do kapes.

Kolikrát vám od útoků v Paříži už přišlo na mysl, že byste se proti případnému napadení nějakým způsobem pojistili? Pokud to bylo alespoň jednou, tak nejste sami – celá Evropa teď volá po osobní ochraně proti zfanatizovaným muslimům. A tu nabízí bezpečnostní agentury z Izraele – právě zde se totiž specializují na ten nejtvrdší výcvik vojáků.

Jenže vám nemusí poskytovat jenom osobního strážce – který se určitě pěkně prodraží. Jednotlivcům ale i větším organizacím poskytují nejrůznější služby od výcviku, jak se chovat v zajetí nebo při teroristickém útoku, až po vyhledávání teroristických organizicí na internetu.

Pro Evropany je to nová výzva. My ale máme už mnoho let co do činění s teroristy s kalašnikovy. A Izrael disponuje mnoha znalostmi, jak se dostat na stopu připravovanému teroru a jak mu zabránit,“ řekl Itamar Graff z izraelského ministerstva obrany serveru Týden.cz.

Izraelské firmy také poskytují nejrůznější vybavení – patří mezi ně i třeba kamera, která dokáže vidět skrz zeď. Nabízí se také zabezpečení letišť nebo vlaků. A finanční odhady? Evropa by na podobné aktivity měla v příštích letech vydat až 50 miliard dolarů! Předpokládá se, že slušná suma půjde právě do Izraele.

dobry_den ( 9. února 2015 13:40 )

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/361134-soud-ve-strasburku-resi-osud-internetovych-diskusi.ht ml

Zobrazit celou diskusi