Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terorista předstíral smrt, aby se mohl vrátit do Evropy: U soudu dostal 12 let!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reprofoto youtube.com)
Autor: ČTK - 
6. února 2015
14:56

Britský islamistický radikál, který předstíral smrt v Sýrii, byl dnes odsouzen k 12letému vězení. Sedmadvacetiletý Imran Khawaja se přiznal mimo jiné k plánování útoků. 

Khawaja předstíral smrt, aby se mohl snadněji nepozorovaně vrátit zpět do Británie ze Sýrie, kde šest měsíců pobýval ve výcvikovém táboře extremistů. Soudu také přiznal, že prošel výcvikem na ovládání zbraní a vlastnil střelnou zbraň připravenou k použití při teroristickém útoku. 

Khawaja se objevil také na fotografiích, na nichž se nechal zachytit, jak pózuje s useknutou hlavou muže a dalšími mrtvými bojovníky. Zatčen byl loni v jihoanglickém přístavním městě Dover, když se společně s bratrancem pokusil o návrat do Británie. Předtím Khawajovi přátelé v Sýrii rozhlásili, že zahynul na bitevním poli.

Soudce dnes prohlásil, že Khawaja představuje hrozbu pro veřejnost. Také je prý zřejmé, že v uplynulých letech projevoval zvýšený zájem o materiály džihádistů. 

univerzalnizena ( 6. února 2015 15:18 )

coo dvanáct let useknout palici i čůůůr...........áčka

vlastenecrealista ( 6. února 2015 15:04 )

 12 let je málo, proč nedali doživotí? Jak jinak chtějí předcházet terorismu v budoucnu?převýchovu v kriminale???toho by měli prevychovavat v uranových dolech,aby se propuštění z vězení nedožil, pak se všichni diví jak se ve vězení radikalizuje.

Zobrazit celou diskusi