Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Opilý táta od rodiny zabíjel! Vjel na zastávku mezi zasloužilé letce!

Autor: uá, ČTK - 
5. února 2015
17:51

Pět seniorů (70–87), údajně bývalých letců, kteří se pravidelně každou středu scházeli v Děčíně, srazil na zastávce MHD opilý mladík (25). Jeden z nich (†83) na místě zemřel, ostatní skončili v nemocnici. Řidič, táta od dvou dětí, nadýchal 1,2 promile.

„Jel strašně rychle, bohužel, jako téměř každý. Tady nikdo padesátku nedodržuje. Dostal smyk, vjel do protisměru a narazil do těch lidí na zastávce. Toho pána, co zemřel, to odmrštilo do vzdálenosti několika metrů,“ popsala Helena Olvetská, která zraněným běžela na pomoc.

Místními tato událost otřásla. „Silně to prožívám. Před pěti lety mi tady 18letý řidič srazil stejným způsobem syna. Dodnes to není dořešené, na soud stále čekáme,“ řekla Hana Tošovská. „Je to tu nebezpečné, vedle je škola, kam v podvečer chodí děti na kroužky. Mohly stát na té zastávce ony,“ dodala s tím, že se se sousedy rozhodli iniciovat petici.

„Kriminalisté muže dnes navečer obvinili z přečinu usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová. Viník tragické nehody bude stíhán na svobodě. „Návrh na vzetí do vazby jsme nepodávali. Shledali jsme ji jako nedůvodnou,“ doplnila Trypesová. Policisté okolnosti nehody dál vyšetřují, přizvali soudního znalce z oboru dopravy.

Řidič VW je v policejní cele. Dosud nebyl obviněn. Podle místních býval divoký, zdálo se prý ale, že po narození dětí (3 roky a 3 měsíce) se zklidnil. Dva zranění zůstávají v nemocnici. Jeden má poraněnou páteř a hlavu, druhého čeká operace ramene.

bizon_pepa ( 6. února 2015 15:41 )

Dupat pravou nohou. co to je za hlášku?

lobotom ( 5. února 2015 21:25 )

Škoda, že sám nezhebnul. Takovédleho odpadu neoliberální společnosti bude jen přibývat. Umí se to jen množit, dupat pravou nohou a drogovat.

japos22 ( 5. února 2015 20:29 )

Spi dál

milofr ( 5. února 2015 20:14 )

tři z nich lítali u RAF jesli ty debílku víš co to znamená

vog.ht. ( 5. února 2015 19:39 )

Mezi námi, to je pěkná piča!

Zobrazit celou diskusi