Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý řidič (1,2 promile) vjel do lidí na zastávce MHD, zabil jednoho muže

Autor: ČTK, simao - 
5. února 2015
07:00

Středeční tragická bouračka v Děčíně připomíná nehodu, kdy grázl z BMW Marek Půček srazil čekající dívku na zastávce v Praze. I tentokrát hraje hlavní roli mladý řidič, který byl pod vlivem alkoholu. Před nehodou jel navíc prý značně riskantně. Do zastávky vlétl ve velké rychlosti...

Nehoda se stala krátce po 19:00 na zastávce na křižovatce ulic Teplická a Vojanova. „Řidič osobního vozu Volkswagen dostal ve vysoké rychlosti smyk a vlétnul do protisměru na zastávku, kde bylo v té chvíli šest lidí. Pět z nich vozem zasáhl,“ řekla ČTK policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. 82letý muž nehodu nepřežil, čtyři lidé utrpěli různě závažná zranění.

Řidič navíc řídil pod vlivem. „Podrobil se orientační dechové zkoušce, která byla pozitivní. Ukázala 1,12 promile alkoholu. Test na drogy byl negativní,“ upřesnila mluvčí policie hodnotu naměřeného alkoholu.

Podle ostatních řidičů jel mladý muž riskantně už před neštěstím. „Z výpovědí dalších řidičů víme, že jel vysokou rychlostí a mimo jiné velmi riskantně předjížděl,“ doplnila Hyšplerová. Dodala, že policisté muže na místě zadrželi a převezli do cely předběžného zadržení. O případném obvinění se rozhodne v dalších dnech.

Mladík přitom podle informací Blesk.cz pochází přímo z Děčína. Po silnici se řítil směrem od centra. Na zastávce v tu chvíli čekali samí muži. Mladík dostal smyk, naboural do zastávky i lampy veřejného osvětlení. Sražený senior, který nehodu nepřežil, letěl po nárazu údajně několik metrů.

Nedlouho poté projížděla kolem shodou okolností zdravotní sestra, která se pustila do první pomoci do doby, než přijela záchranka. Důchodce oživovali čtvrt hodiny, avšak marně. Místní lidé jsou přitom naštvaní nejen na samotného řidiče, ale i na poměry v této části Děčína. Teplickou ulici považují za nebezpečnou.

Když řidič vletí na zastávku: Nehody za posledních 15 let

27. února 2001 – Tři lidi usmrtil a jednoho těžce zranil řidič, který najel na tramvajový ostrůvek v centru Plzně. Řidič z místa nehody ujel. Policisté zjistili, že pil alkohol.

21. listopadu 2003 – V obci Brůdek na Domažlicku srazil podnapilý řidič na autobusové zastávce ženu a muže. Sedmdesátiletá žena zemřela, dvaatřicetiletý chodec i o rok starší řidič utrpěli těžká zranění.

21. prosince 2005 – Osmasedmdesátiletá žena zemřela poté, co na pražském Smíchově vjel do lidí čekajících na autobusové zastávce osobní automobil. Dvacetiletý Polák přiznal, že nezvládl řízení.

3. července 2010 – Při nehodě v centru Brna zemřela osmačtyřicetiletá chodkyně, patnáctiletá dívka utrpěla těžká zranění. Obě srazil na tramvajovém ostrůvku opilý mladík bez řidičského oprávnění.

12. června 2013 – Osobní automobil havaroval v Orlové na Karvinsku nedaleko autobusové zastávky. Řidič vjel do zálivu zastávky a srazil ženu, která po převozu do nemocnice zemřela.

5. srpna 2014 – Osobní auto srazilo a zabilo v Praze 5 na náměstí Kinských jednadvacetiletou dívku, která stála na autobusové zastávce. Údajně opilý řidič od svého BMW utekl, později se policii přihlásil.

4. února 2015 – Opilý řidič vjel osobním vozem v Děčíně na zastávku městské hromadné dopravy. Jeden člověk zemřel, další čtyři jsou zranění.

bizon_pepa ( 18. června 2015 19:06 )

Čemu nerozumíš? Pomůžu ti. Ale neříkej všechno, čemu nerozumíš. Tolik času nemám. Trpělivost ano, s blby občas musím jednat. Čas ti však nedám.

bizon_pepa ( 12. února 2015 11:14 )

Jsem velmi zvědav, jaký trest bude vynesen.

bizon_pepa ( 12. února 2015 11:13 )

Pokud jsi byl minimálně okresní tajemník, tak se tomu dá věřit. Pravděpodobně to klasifikovali jako útok na socialistický systém.

maruch ( 5. února 2015 09:51 )

Až bude článek o rychlosti v obci tak se můžem bavit.Teď jde o alkohol pokud jsi to nepochopil

mak ( 5. února 2015 09:48 )

"vypadAlo"

Zobrazit celou diskusi