Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jordánci rozjíždí pomstu teroristům: Vybombardovali výcvikové tábory v Sýrii!

Autor: ČTK - 
6. února 2015
06:20

Jordánská bojová letadla dnes podnikla nálety proti pozicím Islámského státu v Sýrii, kde byly údajně zasaženy výcvikové tábory a muniční sklady. Podle agentury Reuters to dnes uvedla jordánská armáda. Nasazení vzdušných sil je odvetou za nedávnou krutou vraždu jordánského pilota, který padl do zajetí islamistů a ti jej později upálili. 

Letouny jordánského letectva dnes přelétávaly nad rodištěm zabitého pilota Maáze Kasásby. Podle armádního prohlášení byly dnešní nálety „pouhým začátkem“. Útoky byly zaměřeny na islamistické cíle v syrské provincii Dajr az-Zaur a na okolí města Rakka. 

Jordánským letounům poskytovala asistenci americká vojenská letadla při průzkumu terénu a navádění na vybrané cíle, řekl americký armádní činitel. 

Jordánský král Abdalláh II. dnes navštívil rodinu zavražděného pilota, která žije ve městě Karak, a připojil se k truchlícím. Nad smutečním stanem přelétávaly armádní stroje na počest mrtvého. 

Jordánsko je členem mezinárodní koalice, která se účastní útoků na IS v Sýrii. Příslušníci Islámského státu Kasásbu zabili na protest proti účasti Jordánska v koalici, s kterou nesouhlasí ani někteří Jordánci.

frantaklika ( 6. února 2015 09:58 )

největším zlem je židovská lobby , která řídí CIA a ovlivňuje veřejné mínění v USA prostřednictvím médií a zkorumpovaných senátorů.

ivoadler ( 6. února 2015 09:56 )

No vidíš, Miloši. Jde to i bez křižácké války.

frantaklika ( 6. února 2015 09:56 )

nebo když se v bývalé Jugoslávii začali rekrutovat z muslimáčů vrahouni, kteří napadali srbské vesnice, všemu udělalo přítrž USA, když je Srbové začali systematicky likvidovat -dnes už by asi tak Havlisti nepřikyvovali

frantaklika ( 6. února 2015 09:32 )

co dělají slavní anonymous a podobní pseudohackeři, že si Johny v poho uplouduje na Twitter?

frantaklika ( 6. února 2015 09:30 )

moc tomu nevěřím, že zrovna tam byl Johny s tím angl. fotbalovým mužstvem, spíš bych řekl, že zařvali nějací hošíci, které naverbovala CIA do služeb

Zobrazit celou diskusi