Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slzy jordánské královny: Utěšovala zoufalou manželku zavražděného pilota

Autor: ljš - 
6. února 2015
08:15

Dojemná fotografie, která obletěla svět! Zdrcená Anwar Tarawneh, manželka jordánského pilota, kterého zajali a umučili radikálové z ISIS, se o jeho smrti dozvěděla na Facebooku. Útěchu našla v náručí samotné královny Ranie.

Anwar byla za Maáze vdaná teprve pět měsíců, když ho islamisté zajali. Během kondolenční návštěvy královské rodiny popsala, jak se krutou zprávu o brutální popravě svého muže dozvěděla.

„Nejprve mi volala uplakaná matka. Začala jsem mít pocit, že se stalo něco hrozného. Vzala jsem telefon, otevřela Facebook a viděla jsem ten post,“ řekla. Lidé už tam kondolovali jí i celé rodině a přáli Maázovi, aby odpočíval v pokoji.

Anwar také vyprávěla, jak se její manžel cítil špatně, když se viděli naposledy. Řekl prý, že doufá, že bude mlha, aby nemusel vzlétnout. „Cítil, že se stane něco hrozného. Bylo to zvláštní, nikdy předtím nic takového neřekl,“ řekla smutně.

O pár hodin později bylo jeho letadlo sestřeleno a Maáz zajat. Brutální islamisté mu pak hlasováním na Twitteru vybrali tu nejkrutější smrt. Zaživa ho upálili v kleci.

Královna Rania navštívila dům vojákovy rodiny spolu se svým manželem, králem Abdullahem II. Zatímco ona utěšovala mladou vdovu, král o tragédii hovořil s muži. Jordánsko nyní v pomstě podniká další a další nálety na tábory ISIS.

babana ( 6. února 2015 23:37 )

Je to zločinná ideologie, přesně tak, pozbyli lidských práv...

babana ( 6. února 2015 23:35 )

 

babana ( 6. února 2015 23:35 )

Slabota to je, furt nějaké ohledy. Vysmažit tu salámistickou teroristickou sebranku napalmem!

babana ( 6. února 2015 23:33 )

Doma??? Naivní představa.

rockyshowman ( 6. února 2015 21:15 )

Co říkal Bolek Polívka? Běž do p......A tak to bylo!

Zobrazit celou diskusi