Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Američtí policisté zastřelili dívku (†16): Byla to vražda, říká demonstrující dav

Jesse Hernandez zastřelili policisti v Denveru
Jesse Hernandez zastřelili policisti v Denveru  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
28. ledna 2015
17:03

Policisté ve Spojených státech mají další malér se zabitím člověka, tentokrát se obětí stala šestnáctiletá Jesse Hernandez z Denveru. Tamní policie tvrdí, že policisté na ni vystřelili poté, co na jednoho z nich najela ukradeným autem. Agentura AP dnes ale cituje svědka, který událost popisuje jinak.

USA v poslední době zažily bouřlivé protesty kvůli zabití několika černochů policisty za podivných okolností. Justice stíhání těchto strážců pořádku zastavila, ale účastníci demonstrací požadovali jejich potrestání. Šlo o případy v New Yorku, Fergusonu a Bridgetonu.

Pondělní incident v Denveru se týká Jessiky Hernandez. Policie tvrdí, že dva její příslušníci na ni vypálili poté, co do jednoho z nich narazila autem. Svědek, který byl v době incidentu ve voze, ale z obavy o svou bezpečnost nechtěl být jmenován, dnes agentuře AP řekl, že Hernandez do policisty narazila až poté, co byla postřelena. Ztratila prý vědomí a přestala auto ovládat.

Server Newsone uvádí, že incident se odehrál brzy ráno a že v autě byli čtyři dívky a jeden chlapec.

V samotném Denveru je to podle AP už čtvrtý případ během uplynulých sedmi měsíců, kdy policisté stříleli na jedoucí vozidlo, protože ho chápali jako hrozbu.

V úterý večer se před úřadem okresního prokurátora Mitche Morrisseye sešla skupina lidí, která požadovala, aby byl vyšetřením případu pověřen jiný, zvláštní prokurátor. Shromáždění prohlašovali, že Morrisseyovi nevěří, a poukazovali na to, že v Denveru naposledy čelil policista obvinění v souvislosti se střelbou v roce 1992.

tgbb. ( 29. ledna 2015 05:33 )

Může za to Obama. Alespoň podle zdejší levicové lůzy.

japos22 ( 28. ledna 2015 22:47 )

My jsme všichni Charlie

japos22 ( 28. ledna 2015 22:14 )

tgbb ( 28. ledna 2015 21:46 )

americká okupace Iráku stála daňového poplatníka přes dva biliony dolarů, na to USa nemá peníze aby takto okupovala desítky zemí současně už je v bankrotu a tiskne ničím nekryté peníze jako o závod, , proto používá taktiku terorismu, pomocí masmedií vyvolává nenávist ,chaos, zaplatí opozici udělá z ní teroristy , masmedia šíří nenávist, viz Libye, sýrie, Egypt, Tunisko, do země se přiveze americká alKajda (Čečenští, Kosovští,Afgánští džihádisté prokazatelně řádí v Sýrii ) , zemi destabilizují ekonomicky, politicky, společensky, do země jsou poslány americké teroristické jednotky které splynou s obyvatelstvem zabíjí lidi ,odstřelovači z majdanů a podobně, John Perkins-Přiznání lovce ekonomik

schmid ( 28. ledna 2015 18:35 )

do malejch smradů,to se to střílí.Na arabský ***y už fešáci nemají

Zobrazit celou diskusi