Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šokující detaily z místa, kde Lotyš pohřbil školačku Alice: Oběť zatížil kolem a cihlami!

Autor: so - 
28. ledna 2015
07:05

Britská policie konečně zveřejnila detaily vraždy, která vloni v srpnu otřásla západním Londýnem. Vyšlo najevo, že lotyšský stavební dělník Arnis Zalkalns (†41) vhodil svou oběť Alice Gross (†14) do řeky Brent, její mrtvé tělo zatížil kolem z bicyklu, na které nakladl cihly.

Arnis Zalkalns už byl ve své vlasti kdysi uvězněn na sedm let za vraždu své manželky Rudity. Po propuštění na svobodu se uchytil v Anglii, našel si českou přítelkyni i slušnou práci. Ani to mu ale ke štěstí nestačilo. Školačku Alice si vyhlédl zřejmě proto, že studovala ve škole, která bylo blízko jeho pracoviště. Několikrát ji sledoval na kole, až jednou udeřil. „Nevíme přesně, jak se to stalo, ale šlo zřejmě o sexuální motiv,“ uvedl detektiv – inspektor Andy Chalmers. Mrtvolu dívky nakonec našli ve velkém pytli, kromě ponožek zcela nahou. Byla svázaná do pozice embrya a pytel byl zaklíněn pod naplavenými kmeny v řece. Později policie ze záznamů kamer zjistila, že Zalkalns si po cestě domů od vraždy koupil pár piv…

Policie ho hledala čtyři týdny, také v Evropě. Nakonec ho našli 4. října oběšeného v parku Boston Manor – kousek od místa, kde provedl svůj poslední zločin. Kdyby neskoncoval se životem, mohla by ho už dnes policie obvinit z vraždy. Strážníci našli telefon oběti zakopaný na Lotyšově zahradě, nedopalky cigaret s jeho DNA na místě činu a další důkazy.

Zobrazit celou diskusi