Pobyt u prarodičů z matčiny strany naháněl Václavu Upíru Krejčímu strach. „Nejezdil jsem tam rád, protože byl tyran. Nosil těžkou lopatku na uhlí a tím všechno mlátil,“ zavzpomínal herec. „On nesnášel i to, když byly v jídle malinký smítka. Proto všechno musela babička cedit přes nejjemnější kapesníček,“ prozradil Krejčí, který neměl jednoduché dětství.

Hercův děda byl velmi nebezpečný člověk, což Krejčí jako dítě nechápal. Nedocházelo mu, že babička svá zranění schovává. „Babička měla okolo rukou uvázaný utěrky, schovávala tím, jak jí lámal ruce,“ svěřil se herec, kterého čekal ještě hrůznější zážitek.

Byl jsem svědkem toho, když se na babičku naštval tak, že ji párkrát tou lopatkou praštil tak moc, že se zjistilo, že byla mrtvá,“ popsal nejděsivější zážitek v dětství. „Nezavřeli ho, ale dali do blázince.“

Lásku nenašel ani u svých vlastních rodičů. Jeho otec byl stejný tyran jako Václavův děda. „Táta mě strašně mlátil a dodnes nevím za co. Možná to bylo tou pubertou, ale bylo to řezání hlava nehlava. Až takový, že jsem měl pocit, že mi něco zlomil nebo urazil hlavu,“ prozradil Upír své trauma z dětství v dokumentu 13. komnata, který v pátek večer vysílá Česká televize.

Fotogalerie
6 fotografií