Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vraždil Krejčíř! tvrdí údajný vrah striptýzového krále

Autor: ČTK, zrk - 
25. ledna 2015
12:21

Radovan Krejčíř je obviněný z několika vražd. Přibyla k nim další! Údajný vrah striptýzového krále Luka tvrdí, že nevraždil on, ale Krejčíř! Jeho právník situaci odmítl komentovat.

Luka v místopřísežném prohlášení označil Krejčíře za toho, kdo v případě Jacksonovy vraždy „zmáčknul kohoutek". Příslušné prohlášení podepsal Kypřan loni v listopadu. Soud s Lukou, kterého loni Kypr vydal jihoafrické justici, začne v pondělí a skončit by měl 6. března.

„Mohu potvrdit, že můj klient učinil prohlášení v souvislosti s událostmi z odpoledne 3. května 2010. To je ale vše, co mohu v tuto chvíli říci," uvedl Lukův právní zástupce Owen Bloomberg.

Luka v minulosti opakovaně tvrdil, že striptýzového magnáta nezabil, ale že byl svědkem vraždy. Z obav o svůj život však jméno údajného vraha nechtěl zveřejnit. Jihoafrická média rovněž spekulovala, že Jacksona, na kterého měl Krejčíř vazby, nechal zlikvidovat právě Čech.

V JAR nyní soudy projednávají tři kauzy, ve kterých figuruje Radovan Krejčíř. Vedle údajné vraždy svého údajného vymahače dluhů Zimbabwana Phumlaniho Ncubeho čelí obžalobě z pokusu o vraždu soukromého detektiva Paula O'Sullivana a policisty Nkosany Ximby. Oba tyto případy soud loni v dubnu sloučil do jednoho procesu, který následně v červenci odročil na 13. dubna 2015.

Ve třetí kauze, jejíž projednávání soud loni odročil na letošní červen, je Krejčíř a pět dalších lidí obžalováno z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho za účelem dostat od něj informaci o jeho bratrovi, který prý pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 milionů randů (asi 44 milionů Kč) a který i s drogou zmizel.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007 a od listopadu 2013 je ve vazbě. Čtyři jeho dosavadní žádosti o propuštění na kauci neuspěly.

V ČR byl v roce 2012 odsouzen k 10,5 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik. V kauze týkající se údajné snahy o vytunelování státního podniku Čepro čelí v současnosti obvinění z pěti různých trestných činů. Hrozí mu tentokrát až výjimečný trest odnětí svobody. Krejčíř v červnu 2005 utekl české policii při domovní prohlídce. Česko požádalo Jihoafrickou republiku o jeho vydání, avšak rozhodnutí brání skutečnost, že jihoafrické úřady se zatím nevypořádaly s Krejčířovou žádostí o azyl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 26. ledna 2015 11:53 )

Jak vidno, tak na Krejčíře nikdo nemá, ČR určitě ne!!!

kung-fu-jane. ( 25. ledna 2015 15:35 )

http://www.blesk.cz/diskuse/387105/1#msg_33606

kung-fu-jane ( 25. ledna 2015 15:14 )

jsem VAŠE NINUNKA, ...ninunka..., bum-bac-bum, krakonos500, gogo, vegeta, 2X!! abecedy, xx25, atakdále dokonce mrdkazeman, santixkauz kung-fu-jane to nezareceptuješ, tapetáři EVO 2. KLONUJU VÁS a i nově klonuju wimr.. alias vog.ht Ještě dohledávám/e. TO JE HNOJE a to tu chybí r. 2013-4! dodatek navečer!!!

kung-fu-jane ( 25. ledna 2015 15:03 )

jsem VAŠE NINUNKA, bum-bac-bum, krakonos500, gogo, vegeta, 2X!! abecedy, xx25, atakdále dokonce mrdkazeman, santixkauz kung-fu-jane to nezareceptuješ, tapetáři EVO 2. KLONUJU VÁS a i nově klonuju wimr.. alias vog.ht Ještě dohledávám/e. TO JE HNOJE!

moiaza ( 25. ledna 2015 14:11 )

 Vidíte, není na něho metr. Nikde si s ním nevědí rady. Tito lidé vládnou světu. Proto kraďte, vražděte, lžete! Jen tak se budete mít dobře.

Zobrazit celou diskusi