Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalá česká muslimka o islámu v Česku: Vyhrožovali mi smrtí!

Autor: et - 
24. ledna 2015
14:51

Pavlína Bitarová konvertovala v roce 2006 k islámu. Po manželství s muslimským Indem, který ji týral a ona nikde nenašla zastání, se ale náboženství rozhodla vzdát. Od bývalých spoluvěrců se dočkala vyhrožování. Podle islámského práva šaría je totiž odpadlictví trestáno smrtí.

 „Když jsem s tím praštila, začaly mi chodit anonymní výhrůžky. Že ví, kde bydlím, kam chodí dcera do školy podobně,“ popsala situaci Pavlína.

Největší šok ale přišel, když se jí do ruky dostal uniklý mail z muslimské komunity. Lidé, které dříve považovala za své přátele, jí přáli smrt. „Nesmí se to zvrhnout v lynčování nějaké bývalé muslimky. Přemýšlel jsem, jak ji donutit, aby se odstěhovala,“ mírnil v textu ostatní muslimy brněnský konvertita Eduard Palíšek.

Pavlína vzdorovala dva roky. Nakonec se ze strachu o život své dcery i svůj přeci jen z Brna odstěhovala. „Dodnes jí nikdo nezkřivil vlásek, i když se vesele činí a veřejně vystupuje ve spolku nenávistných lidí,“ komentoval vše šéf muslimů v Česku Muneeb Hassan Alrawi.

Co všechno si musela Pavlína vytrpět?

„Karim hrozí, že by ji rád viděl mrtvou,“ bylo v mailu uniklém z muslimské komunity.

Jeden ze vzkazů: Jestlipak víš, co čeká bývalé muslimy/ky, kteří/které hanobí islám?

„Je to otázka komplexní strategie, já ale si myslím, že na Pavle si nic nevezmeme, spíš je potřeba se teď ovládnout a naoko jí odpustit a neřešit ji tolik,“ je také k přečtení.

„Toto je velká zkouška, ve které když neuspějeme, můžeme moc ztratit, situace, kdy by byla vážně odsuzována a někdo ji napadl (jak Karim hrozí , že by ji rád viděl mrtvou) by byl pro média sólokapr, že bychom se z toho už těžko dostali... »Bývalá muslimka zavražděna ze msty« nebo jenom »Bývalé muslimce vyhrožováno smrtí«, to se nesmí stát,“ je napsáno dále.

„Neručím za celou komunitu, která třeba přijede z Německa jen kvůli tomu, že vidí tvé posty na stránce Islám v ČR nechceme,“ stálo v další výhrůžce.

cityjail ( 13. března 2015 11:49 )

Ten Alrawi je od pohledu čech jako poleno.A milá paní Bitarová-každá ženská které nestačí chlap z vlastní komunity a zatouží po exotovi,si za svoje trable může sama! Takže já vás nelituju a myslím že málokdo tady.

parcifal ( 25. ledna 2015 08:38 )

Pavlína Bitarová Nejsem lesba, jsem bisexualni. Působí na mě jako duševně nemocná, to je celý problém.

parcifal ( 25. ledna 2015 08:14 )

Už jim to praská, tak se sami preventivně přiznávají.

parcifal ( 25. ledna 2015 08:13 )

Asi takhle o ní mluví Konvička: Ano, jistě mnozí ví, že Pavlína Bitarová je dnes jedna z nejznámějších a nejcitovanějších českých exmuslimek… Potkal jsem ji za mimořádně zvláštních okolností – na erotické seznamce. Samozřejmě pod anonymizovaným nickem. Tehdy jsem marodil a singloval, tak jsem chodil na net tam, kam bych normálně nešel. Bylo to v létě. Hodně jsme si povídali. Ona nevystupovala přímo jako muslimka. Vystupovala jako mladá žena toužící se seznámit. Měla na svém profilu fotografie z arabských zemí, tak jsme se jí na tvrdo zeptal, co to znamená a naznačil, že doufám není muslimka, že to nemám rád. Ona mi na to řekla: Táta byl syrský křesťan. Dál jsme si povídali a já se jí snažil dlouhými maily přesvědčit, že islám není dobrý – byl jsem s nemocí doma, nudil jsem se a to bylo vlastně poprvé, co jsem formuloval své názory na islám na papír. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vsichni-mluvi-o-docentu-Konvickovi-varujic im-pred-islamem-O-pulnoci-u-nas-probral-vse-od-dejin-po-erotickou-seznamku-355752

sars ( 24. ledna 2015 22:37 )

 Parcifal je asi opravdový Parcifal. To jsou názory jak z katolický školy.

Zobrazit celou diskusi