Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

České děti verbuje web islamistů: Rodiče pošlete k čertu!

Autor: mim, zrk - 
22. ledna 2015
05:00

Když se rozhodneš pro jediného boha (arabsky Alláha) a rodiče s tím nesouhlasí, můžeš je poslat k čertu… To dětem vzkazují autoři webu propagujícího islám v Česku.

Blesk na svérázné výzvy webu sharia4czechia.com upozornil ve včerejším vydání. Tvůrci stránky dokonce radí nezletilým dětem, aby se k islámu přihlásily tajně. To v případě, že s tím rodiče nebudou souhlasit. „V islámském právu je člověk odpovědný sám za sebe od puberty,“ tvrdí autoři stránek.

Reportér Blesku zkusil web kontaktovat jako fiktivní patnáctiletá dívka se zájmem o islám. Dostal obsáhlé instrukce, kde se mimo jiné říká, že dítě může odmítnout poslechnout své rodiče ve dvou situacích – když mu přikazují hřích a když mu zakazují islám.

Obsahuje oficiální výklad islámu podobnou instrukci? „Nejsem si toho vědom,“ pochybuje ale Šádí Shanaáh (33), učitel dějin Blízkého východu na Anglo-americké univerzitě v Praze. Advokát Jan Černý je navíc názoru, že oslovování a navádění dětí tímto způsobem je protiprávní. „Protože dítě není schopno vidět všechny důsledky svého rozhodnutí. Jedná bez vůle rodičů,“ řekl Blesku.

Orientalista Bronislav Ostřanský z Akademie věd ČR má pro existenci webu jediné vysvětlení: „Islám nezná hierarchii jako třeba křesťanská církev. Muslimové sami nejsou jednotní v tom, kdo za ně má mluvit do médií.“

marlen52 ( 22. ledna 2015 13:28 )

taktone ale kam je hnát oni se nasáčkovali všude.jsou v celém světě

newdawn ( 22. ledna 2015 13:12 )

Zrušit ten web, odporuje našim zákonům a navádí k protiprávnímu jednání !

taktone ( 22. ledna 2015 12:25 )

je třeba jim ty hadry strhávat s palice špinavcům hnusným

taktone ( 22. ledna 2015 12:24 )

Do Karviné jsou už taky urtěrkáři vesraní pryč s islámem dokud je ještě čas

taktone ( 22. ledna 2015 12:23 )

jestliže Islamisté odřezávají hlavy a hanobí hroby jiných věřících pak Alláh je Ďábel v nejhorší podobě, pryč s islámem dokud je ještě čas hnát je bičem zpět do jejich zemí

Zobrazit celou diskusi