Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kauza Homolka zajímá už i FBI! Lustrují majetek podezřelých!

Autor: dce, ČTK - 
16. ledna 2015
21:49

Kauza Homolka už přerostla českým vyšetřovatelům přes hlavu! Protikorupční útvar přivolal na pomoc dokonce FBI! Zmanipulované tendry kolem lékařů Dbalého, Toběrného a manažera Kadlece totiž přesahují i za oceán.

Nemocnice zadala veřejnou zakázku na digitalizaci chorobopisů v červenci 2009, hlavním kritériem byla cena. Soutěž vyhrálo sdružení DISOL Group, jehož účastníky byla firma DISOL a výrobní družstvo invalidů VDI Meta Trans. Podle věstníku zakázek nemocnice původně předpokládala cenu 95 milionů korun, konečná cena činila 146 milionů korun bez DPH.

V červnu 2014 poslal okresní soud bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého do vazby. Za peníze, které nemocnice na tendru tratila  si měl koupit dům prostřednictvím firmy, kterou v zahraničí vlastnil jeho otec. Právě kvůli prolustrování zahraničního majetku přizval protikorupčí útvar na pomoc i FBI. 

Ze zprávy FBI, kterou si policejní orgán vyžádal, údajně vyplynulo, že bývalý ředitel nemocnice si přes firmu svého otce za peníze z úplatků koupil dům, uvádí server lidovky.cz. Zpráva FBI uvádí, že majitelem firmy je obviněný majitel společnosti DISOL Tomáš Kadlec. Firma je podle kriminalistů zapletena do tendru na digitalizaci chorobopisů.

Dbalého obhájkyně Katarína Kožiaková Oboňová zprávu americké federální policie zpochybňuje. "I kdyby informace pocházely od FBI, tak pouze potvrzují, že nemá a neměl žádné účasti v zahraničních společnostech ani žádné zahraniční účty, jak tvrdí žalobce," uvedla.

halba ( 17. ledna 2015 05:48 )

Ještě to chce prolustrova Topolánka,Řebíčka a mnoho dalších.

fotrpjotr ( 17. ledna 2015 05:42 )

Tam jde o velké peníze,konečný rozsudek bude znít : Nevinen.

tesarl ( 16. ledna 2015 22:19 )

A co tebe?

tesarl ( 16. ledna 2015 22:18 )

Jsou schopni, ale v USA to přebírá FBI, tam vyšetřovat nesmějí. A protože to přerostlo až do USA tak jim nezbývá nic jiného než požádat FBI o spolupráci.

gogo ( 16. ledna 2015 22:11 )

Nechcete prolustrovat Bakalu ? Největšího českého zloděje a lumpa ?

Zobrazit celou diskusi